Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébMercedes-gyár épül Kecskeméten

Kapcsolódó oldal:  
Mercedes-Benz három hónapja jelezte, hogy egy új, közép-európai gyár építését tervezi. A konszern úgy döntött, hogy Magyarországon építi fel a gyárat, ennek helyszíne Kecskemét lesz. (M1)
(logsped)
2016.07.29.

A Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást jelentett be pénteken Kecskeméten, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. új generációs kompakt autók gyártásával bővíti tevékenységét. (MTI)
(logsped)
2016.04.29.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára 15 millió eurós beruházással új logisztikai koncepciót valósít meg, amelynek keretében jelentősen bővül az üzem logisztikai csarnoka és megújul a gyártósorok alkatrészellátása. (MTI)
(logsped)
2015.12.16.

Májusban indul a harmadik műszak az üzemben, ezért további 500 dolgozót vesznek fel - jelentette be Frank Klein, a gyár igazgatója kedden Kecskeméten, sajtótájékoztatón. (MTI)   
(logsped)
2014.03.19.

Megindult a termelés a Mercedes-Benz új kecskeméti személyautó gyárában, egyúttal Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a kompakt-autó osztály generációjának újabb modellje iránt jelentkező kiemelt érdeklődés miatt a gyár dolgozóinak létszámát 3000 főre növelik. (MTI)   
(logsped)
2012.03.31.

Közel egy milliárd forint összegű fejlesztéssel folytatja Kecskeméten beruházását a Daimler AG. logisztikai partnere, a Duvenbeck Immo Logisztikai Kft. (MTI)   
(logsped)
2012.03.31.

2011 szeptember 15-én a kecskeméti városháza díszudvarán bemutatták az első helyben készült B osztályú Mercedes személygépkocsit, az MTI értesülése szerint.   
(logsped)
2011.09.15.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárhoz vezető közel egy kilométeres vágány építését kezte meg a MÁVGÉP Kft. Vasúton érkezik majd az alkatrész Mercedes gyárba, és az autók jelentős része is azon hagyja el a telepet.
  
(logsped)

2011.04.01.

A kecskeméti Mercedes-gyár építkezésénél megtartották zöldágünnepet és felvételi rekordot értek el.   
(DM)
2010.07.04.

Az ITD Hungary és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kedden üzletember-találkozót szervezett Kecskeméten azoknak a hazai létesítmény-üzemeltetési vállalkozásoknak, amelyek a Mercedes gyár beszállítói lehetnek.   
(HGV)
2010.03.11.

A kecskeméti Mercedes gyár építésének jelenlegi állása szerint, már 2011 végén kigördülhet az üzemből az első új típusú A vagy B osztályú gépkocsi - mondta el Michael Friess, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője egy autóipari konferencián hétfőn.   
(PL)
2010.01.19.
Elhelyezték a kecskeméti Mercedes-gyár alapkövét pénteken. A tervek szerint az első autók 2012-ben gördülnek le a szerelőszalagról.   
(nol)
2009.10.17.
A kecskeméti Mercedes-gyár építése a héten megkezdődik
Az eredeti terveknek megfelelően, a héten megkezdődnek a német Daimler-Benz konszern magyarországi, 800 millió eurós autógyárának építési munkálatai.   
(nol)
2009.06.12.
A kecskeméti Mercedes-gyárba középvezetőket toboroznak
A Mercedes-gyár mintegy 2500 embernek biztosít megélhetést a térségben, ebből első körben 300-at (jellemzően középvezetőt) vesz fel ebben az évben - írja a Népszabadság.
Bár csak 2010-re készül el a Daimler kecskeméti gyára, a toborzást már ez évben megkezdi a vállalat. A 2500 fősre tervezett Mercedes-gyárba idén 300-at vesznek föl, várhatólag középvezetőnek, hogy később betaníthassák az új munkatársakat.   
(nol)
2009.03.30.
A Mercedes kecskeméti gyára az eredeti tervek szerint épül
Terv szerint valósítja meg a Mercedes Benz a kecskeméti gyár építését.   
(nol)
2008.10.29.
A Mercedes aláírta a kecskeméti előszerződést
Megkötötte Kecskemét és a Mercedes a városban létesítendő gyár előszerződését. 2009-ben létrehoznak egy információs pontot Kecskeméten, ahol bárki kérdézhet a beruházásról, illetve a foglalkoztatással kapcsolatban.   
(nol)
2008.10.29.

Mercedes-gyár épül Kecskeméten

A Daimler-Benz Magyarországot választotta új Mercedes modelljei gyártásának helyszínéül - jelentette be a német autóipari konszern szerdán.

A Mercedes-Benz Kecskeméten 800 millió eurós beruházást tervez, mely mintegy 2500 új munkahelyet jelent a régióban, az erről szóló szándéknyilatkozatot a Daimler AG a következő hetekben írja alá Magyarország, valamint Kecskemét város képviselőivel. A kormányfő hamarosan rendkívüli sajtótájékoztatón ismerteti a német gyár döntését. Információink szerint 2011-ben, az első lépcsőben évi százezer, a felfutás után két évvel évi háromszázezer darabos kapacitású lenne a tervezett kecskeméti autógyár. A termékek között az A osztályú modellre épülő sportos terepjáró, egy kompakt van, vagyis egyterű és egy cabriolet is szerepel.

Az eddig két modell helyett a cég a tervek szerint ráadásul néggyel jelenik meg az autópiacon. Az A és B- osztályúak mellett újabb kompakt méretű, vagyis az alsó-közép kategóriás Golfnak, Astrának és Focusnak vetélytársat jelentő autókhoz bővíti kapacitását a magyar gyárral.

A kecskeméti gyárral szorosan együttműködő A- és B osztályú modellek jelenlegi gyártóhelyét is bővítik, a németországi üzemhez kapcsolódó 600 millió euró értékű új beruházások hosszú távon biztosítják a Rastatt-i gyár kapacitásának kihasználását. Ám ahhoz, hogy a kibővített termékkínálat mellett tartósan biztosítható legyen a versenyképesség, valamint hogy az új piacok meghódítása, ezért választotta a térségben fontos szerepet játszó és megfelelő háttériparral rendelkező Magyarországot a Mercedes. Nem utolsósorban a munkabérek is befolyásolták a döntést, melyben fontos szempont volt az alacsony előállítási költség és a térség fejlődő piaca. A Német Autógyártók Szövetségének (VDA) adatai szerint a 43 eurós németországi órabérköltségekkel szemben a lengyeleknél 6 euróval, a románoknál 3,23 euróval, a magyar járműiparban 8,5 euróval lehet számolni

Versenyképességünk tartós növelése és a kelet-európai piaci lehetőségek kihasználása érdekében egy új gyárat kívánunk létrehozni Magyarországon – magyarázta Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke és a Mercedes-Benz Cars vezetője.

Az új Kecskeméti gyár a gazdasági szempontok alapján, összességében a legjobb perspektívát biztosítja. Ez a gyártóhely teljesíti a Mercedes-Benz üzemének sikeres felépítéséhez szükséges magas minőségi és mennyiségi szempontok által támasztott követelményeket – indokolta Rainer Schmückle, Mercedes-Benz Cars Chief Operating Officer.

A Mercedes-Benz a jövőben még több prémium kategóriájú gépkocsit fog kínálni az alacsony fogyasztású kompakt osztályban - természetesen a márkára jellemző tulajdonságokkal, a komfort, a biztonság és az érték tekintetében. A kibővített termékkínálattal új ügyfélcsoportokat és piaci régiókat szeretnénk meghódítani – mondta Dieter Zetsche.

Továbbra is folyamatosan invesztálni fogunk németországi gépkocsigyártásunkba: A Sprinter düsseldorfi és ludwigsfeldei gyártásának nemrég eldöntött bővítésén kívül most körülbelül 600 millió eurót ruházunk be Rastatt-ban az új kompakt gépjármű-generációnkba – folytatta Zetsche, aki szerint ezzel egyidejűleg a kibővített termékkínálat gazdaságosságát a folyamatos hatékonyság- és strukturális fejlesztések fogják hosszútávon biztosítani. A négy új gépkocsi a magasszintű műszaki integráció mellett a többi személygépkocsi-modellsorozat Mercedes-modulrendszeréből is profitálni fog. Például a 2008-ban a piacon újonnan megjelenő négyhengeres Mercedes-Benz dízelmotor-generáció ezekbe az új gépkocsikba is beépíthető lesz.

A német Daimler-Benz új üzemének építéséhez a befektetőknek adott szokásos támogatási csomagot kapja, amely a beruházáshoz adó jellegű kedvezményt, képzési támogatást, illetve készpénzt tartalmaz – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján Budapesten. A részleteket a szerződés aláírása, illetve az Európai Unió jóváhagyása után hozzák nyilvánosságra. A kormányfő emlékeztetett arra: Magyarország legalább három országgal versenyzett a kezdeti 200 milliárd forintos beruházásért, amely közvetlenül 2500 munkahelyet hoz létre a környékben, a beszállítói körben pedig további 10 ezer munkahelyet. (nol)

További információk:

Mercedes-benz állás Kecskeméten 
Telefon: 8:00 és 17:00 óra között:06 80 20 50 87, 36 76 301 018


2008.06.19.