Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébMercedes kecskeméti gyára az eredeti tervek szerint épül

Kapcsolódó oldal:  Terv szerint valósítja meg a Mercedes Benz a kecskeméti gyár építését.

Terv szerint valósítja meg a Mercedes Benz a kecskeméti gyár építését - mondta Rainer Schmückle, a Mercedes-Benz személygépkocsi üzletágának vezérigazgatója, miután hétfőn aláírták Budapesten az új magyarországi telephely létesítéséről szóló megállapodást.

Hozzátette, a gyár építése tavasszal kezdődik, és a tervek szerint 2012-től évente több mint 100 ezer kompakt osztályú autót gyártanak majd Kecskeméten. Gyurcsány Ferenc, miniszterelnök a gazdasági válságot viharhoz hasonlítva azt mondta, nagyon örül, hogy képesek áttekinteni a vihar rövid távú hullámain és soha egyetlen egy percre sem bizonytalanodott el a Mercedes és nem kellett attól félni, hogy ez a mostani vihar veszélyezteti ezt a Magyarország számára fontos megállapodást.

A Mercedes-Benz személygépkocsi üzletágának vezetője kérdésre válaszolva elmondta, hogy továbbra is jó döntésnek tartják a kecskeméti gyár megépítését, hosszútávon ugyanis úgy gondolják, nőni fog a kompakt autók eladása és ők évtizedekre terveznek. A magyarországi beruházással 2500 munkahely létesül, de közvetetten még több új állásra lehet számítani, bíznak benne ugyanis, hogy például azok a beszállítóik, akiknek nincs telephelyük Magyarországon, itteni beruházások mellett döntenek. Azt továbbra sem lehet tudni pontosan milyen típusú és mértékű adókedvezményeket kap a Mercedes, de a német igazgató szerint a végső helyszínkiválasztásnál nem ez volt a fontos. Bajnai Gordon hozzátette, a végleges uniós jóváhagyás után 60 nappal nyilvánosságra hozzák a támogatással kapcsolatos részleteket. (DM )<

További információk:

Mercedes-benz állás Kecskeméten 

Telefon: 8:00 és 17:00 óra között: 36 76 301 018
Kecskemét Önkormányzat  

2008.10.28.