Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A kecskeméti Mercedes-gyár építése megkezdődik

Kapcsolódó oldal:  A kecskeméti Mercedes-gyár építése a héten megkezdődik

Az eredeti terveknek megfelelően, a héten megkezdődnek a német Daimler-Benz konszern magyarországi, 800 millió eurós autógyárának építési munkálatai.

Jóváhagyta a kecskeméti Mercedes autógyár mintatervét a magyar központi építészeti műszaki tervtanács. Ennek nyomán már a héten elkezdődhetnek az építési munkálatok. Másfél millió köbméternyi talajt kell megmozgatni, és 82 ezer négyzetméternyi aszfaltút, valamint 38 ezer négyzetméternyi zúzott köves út és kerítés megépítése mellett másfél millió négyzetmétert füvesítenek.

A tervek szerint 2011-ben befejeződik az építkezés, 2012-ben pedig megindul a kompakt osztályú személyautók sorozatgyártása Kecskeméten.
Hamarosan megkezdődik a munkaerő toborzás is: első körben termelési, logisztikai, minőségmenedzsment, technikai szerviz, IT-, személyzeti, beszerzési, pénzügyi és kontrolling szakembereket keresnek. A felvettek a termelés 2012-es beindulásáig itthon és Németországban képzésben vesznek részt, ebben magyar oktatási intézmény is közreműködik. (nol)

További információk:

Mercedes-benz állás Kecskeméten 
Telefon: 8:00 és 17:00 óra között: 36 76 301 018

Kecskemét Önkormányzat  

2009.06.12.