Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Új autógyárat épít a Mercedes Kecskeméten

Mercedes-Benz három hónapja jelezte, hogy egy új, közép-európai gyár építését tervezi. A konszern úgy döntött, hogy Magyarországon építi fel a gyárat, ennek helyszíne Kecskemét lesz - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. (M1)

Évente 150 ezer autó készül. A Mercedes ezzel minden idők legnagyobb zöldmezős beruházást hajtja végre, melynek értéke egymilliárd euró. Mindez 2500 magyar család megélhetését biztosítja majd - tette hozz. Az export növekedése 3 százalékkal nő majd.

A magyar kormány 12,9 milliárd forinttal támogatja a beruházást.

"Eszeveszett sebességű változások a világban"

Miközben politikai és gazdasági következményekkel járó, eszeveszett sebességű változások zajlanak a világban, Magyarország elmondhatja, hogy az országban az emberek és a befektetett tőke is biztonságban van; a beruházásokért folytatott soha nem tapasztalt kemény harcba a magyar kormány eredményesen kapcsolódott be, amit bizonyít a Mercedes új beruházása is - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten, a német cég új kecskeméti gyárának bejelentésekor.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, az európai helyzet távol áll a normálistól, korábban biztonságosnak hitt helyeken a terrorfenyegetettség növekedése, a nogo-zónák létrejötte tükrözi, hogy milyen sérülékeny és sebezhető lett a világ. Hangsúlyozta: a magyar gazdaság összteljesítményét alapvetően meghatározza a nemzetközi vállalatok bizalma. Sikeresnek bizonyult a kormány célkitűzése, hogy Magyarország Közép-Európa termelési központja legyen, hiszen az elmúlt hat évben a magyar ipar teljesítménye 26,3 százalékkal nőtt - mondta a miniszter. Hozzátette, a gazdaság gerincét az autóipar jelenti, tavaly az ágazat termelési értéke rekordot döntött, és az idei első 5 hónapban további 5 százalékkal 3349 milliárd forintra bővült. Ezzel az ágazat az ipari kibocsátás 31 százalékát képviseli, 157 ezer embernek ad munkát, 13 százalékkal többnek, mint tavaly év végén.

Az évtized végére épülhet fel az új autógyár

A tervek szerint az évtized végére fejezi be új autóipari beruházását a Mercedes Kecskeméten - mondta Markus Schaefer, a Mercedes-Benz termelési és beszerzési igazgatója az egymilliárd eurós beruházással megvalósuló új autógyár építését bejelentő sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Hozzátette, a következő egy évben a Mercedes 10 új modellt fog bevezeti a piacra.

Egy új gyár építése ugyanazon a telephelyen alátámasztja a gyár sikerességét, a 2008-ban alapított kecskeméti gyár nagyban hozzájárult a Mercedes globális sikeréhez, itt több mint félmillió autót gyártottak le - hangsúlyozta.
(logsped)

2016.07.29.