Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA Mercedes-Benz kecskeméti gyárában megindult a termelés

Kapcsolódó oldal:  A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában megindult a termelés

Megindult a termelés a Mercedes-Benz új kecskeméti személyautó gyárában, egyúttal Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a kompakt-autó osztály generációjának újabb modellje iránt jelentkező kiemelt érdeklődés miatt a gyár dolgozóinak létszámát 3000 főre növelik. (MTI)

A Daimler AG igazgatója a hangsúlyozta: a tervek szerint 100-120 ezer gépkocsit gyártó kecskeméti gyár a rastatti gyárral együtt most már elegendő a kapacitásuk arra, hogy ki tudják elégíteni a részben új vevői igényeket is a prémium-kompakt kategóriában is. Dieter Zetsche bejelentette: az új B-osztály autóira több mint százezer rendelés érkezett eddig.

A Daimler AG igazgatója szerint, a digitálisan tervezett gyárral Kecskeméten egy modell jellegű üzem épült. Bejelentette, hogy kezdeményezni fogják a munkaidő rugalmas kialakításának a bevezetését.

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója történelminek nevezte azt, hogy "négy évvel a befektetési döntés után valósággá vált a "Mercedes-Benz Made in Hungary".
A kecskeméti gyár igazgatója hangsúlyozta: a gazdaság és a kormányzat részéről is komoly támogatást kaptak, kiemelte a Kecskemét városával kialakult kiváló együttműködést.

Frank Klein elmondta: az év második felében egy négyajtós kupé gyártásának az előkészületeit is megkezdik Kecskeméten, melyből az első eladásra gyártott autó 2013-ban hagyja el a gyárat.

A csütörtök délelőtti gyárlátogatáson bemutatták a teljes gyártósort. Az ismertetőn elhangzott: 4 óra 20 perc alatt készül el egy személygépkocsi, amelyet 130 "állomáson" szerelnek össze. A karosszéria üzemben 640 robot "dolgozik". A fényezőüzemben 12 féle színre tudják festeni az autókat.

A stuttgarti székhelyű Daimler-Benz konszern 2008. június 18-án jelentette be, hogy Magyarországon fogja gyártani új generációs Mercedes A és B modelljeit, s hogy a mintegy 800 millió eurós beruházással megvalósuló, 2.500 főt foglalkoztató üzemet Kecskeméten építik fel.

Magyarország történetének egyik legnagyobb zöldmezős beruházása a közvetlen foglalkoztatottakon kívül a beszállítói körben további 10 ezer munkahelyet teremt. (logsped)

2012.03.31.