Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

TÜV Cert

A minőségügyre jellemző, hogy többnyire nem hatóságilag szabályozott területről van szó, mert sehol sem kötelező az ISO- vagy egyéb tanúsítást elfogadni.

Bevált gyakorlat a világban, hogy vannak olyan tanúsító szervezetek, amelyek a különböző földrészek minden pontján dolgoznak. Ezeknek a szervezeteknek a tanúsítványa elismert és elfogadott a világ szinte minden részében.

Ilyen például a 130 éves múlttal rendelkező TÜV Cert, amelynek biztonságtechnikai tanúsítása a legelismertebb a világon. A TÜV Cert kidolgozta a menedzsmentre vonatkozó minőségbiztosítási rendszerét is. Az ismertséghez és elfogadottsághoz hozzájárul az is, hogy minden kontinensen van képviselete. Így azt lehet mondani, hogy tanúsítása elfogadott, meghatározó a világban.

Az európai, illetve a német piacra dolgozó magyar vállalatok elsősorban TÜV Cert tanúsítást kérnek. A Magyarországon kiadott összes bizonyítvány mintegy 50 százaléka ilyen. Ugyanakkor Romániában, illetve Szlovéniában a francia Bureo Veritas tanúsítása a meghatározó.
(logsped)

 
TÜV: 2,5 milliárd forintos forgalom

A TÜV Rheinland Közép- és Kelet-Európa csoportja 2003-ban 2,5 milliárd forint forgalmat bonyolított le a tervezett 2,2 milliárd forinttal szemben - közölte Czitán Gábor a csoport vezérigazgatója.

A forgalom 8 százaléka adózás előtti eredmény, ez lesz az alapja annak, hogy a TÜV meg tudja finanszírozni a következő három évben közép-keleteurópai fejlesztéseit - tette hozzá Czitán Gábor. A TÜV tervei között szerepel, hogy a magyarországi bázisról kiindulva fejleszti az orosz, az ukrán és a magyar piacot, valamint Szlovákiában vegyes vállalatot alapít. A szlovák vegyes vállalat a már lefedett helyi piacból szerezzen részesedést a rendszerirányítás, illetve a terméktanúsítás területén.

A TÜV magyarországi érdekeltsége számára az európai uniós tagsága kedvező változásokat jelent - mondta Czitán Gábor. Lehetővé válik, hogy az uniós kijelölési jogosultságát a kelet-európai térségben értékesítse. Eddig a magyar cég a német hatósági jogkör révén tudott nem uniós tagországokban értékesíteni szolgáltatást.
(logsped)