Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Targonca

Agromat Kft.>>>
Balkancar Kft. >>>
BT Hungary Kft>>>
Decom Bt.>>>
Effekt-L90 Kft.>>>
Emitrans Kft. >>>
Forklift 97 Kft., Nagykanizsa>>>
Kuhn Kft.>>>
Linde>>>
S&S Kft.>>>
Still>>>
Targoncák.hu>>>
Trafik Bremen>>>
Vértes Kereskedőház Kft.>>>
Anyagmozgatógép Szerviz Kft.>>>
Total Szerviz Kft>>>
Mérleg
Mérlegek, Prominens Kft.>>> (ajánlat)
Használt targoncák
TarKer 96 Kft.>>>
Supralift, villásrakodók és raktártechnikai berendezések >>>

Több link>>>
Szállító pályák

Heveder szállítószalag, JBT Szombathely>>>
Heveder, Albelt Kft>>>
Flex-Coop Kft>>>
Hevesgép Kft.>>>
CarKer Kft. emelő és szállítóberendezés forgalmazás>>>
Csomagolás, csomagolóanyagok
AMCO Kft. csomagolástechnika >>>
Hungarotasak>>>
Stefa-Pack Kft.>>>
PilisPack Csomagolástechnikai Rt.>>>
Reményi csomagolástechnika >>>
Transpack >>>>

Anyagmozgatás - Csomagolás (A+Cs) Logisztikai szakfolyóirat >>>
CSOM.HU csomagolási webáruház >>>

Több link >>>
Csomagolás szolgáltatás
Bércsomagolás exportra>>>
M-Bert Kft.>>>
MŰISZ Iskolaszövetkezet>>>
Nefab Magyarország>>>
Palackozás, csomagolás, cimkék>>>
Polyforr Műanyagfeldolgozó Kft.>>>
Seres Skin>>>
Szocio Product Kft.>>>
Universitas - MelóDiák Országos Diákvállalkozási Hálózat >>>
Volánpack Rt.>>>
ZalaPack 96 Kft.>>>
qualitypress>>>
DMS Dialogmarketing Kft.>>>

Több link >>>
Anyagmozgatás és csomagolás

Az anyagmozgatás és csomagolás megfelelő lebonyolítása a logisztikai szolgáltatások egyik fontos tényezője.

 Targoncamérleg Mobil mérlegek forgalmazása

Prominens Kft.
A Homlokrakodó mérlegek, a Darumérlegek, a Mérlegcella, a Tengelynyomásmérő , a Gépjármű fedélzeti mérlegek, a Mérleges raklapemelő , a Targoncamérlegek és a Mérlegműszerek a logisztikai folyamatokban is felhasználhatók

Prominens Kft.
Székhely
6800 Hódmezővásárhely, Somogyi B.u. 34.

Levélcím, bemutatóterem, iroda:
6800 Hódmezővásárhely Dr. Rapcsák András u 49
Telefon: 62/ 533-934/101
Fax:       06 62/533-934/102
Mobil:     06 20/972 6463
E-mail:prominens@vnet.hu
www.prominens.hu

Részletes információk 

Targoncák szerepe a raktározásban

  Az ipari termelés korszerű irányzatai a raktározási rendszerekkel szemben is magas szintű feltételeket támasztanak. Ezek az elvárások megjelennek a raktári infrastruktúrákban, kiszolgáló rendszerekben, informatikai berendezésekben és gépekben is. A raktári rendszerekben egyre inkább kiemelt jelentőséggel bírnak a targoncák különböző típusai. A targoncagyártók ma széles körű választékot kínálnak termékeikből, amelyek műszakilag egymástól kevéssé különböznek, hiszen a targoncák gyártásában folyamatos fejlesztésnek lehetünk tanúi. A szervizmódszerek, az alkatrészmenedzsment és az értéktartás olyan szempontok, amelyek a targoncák üzemeltetésének gazdaságosságában is jelentkeznek.

A csomagolás feladata

A gazdaság fejlődésével, a jólét növekedésével a csomagolás egyre nagyobb jelentőségű lesz. Ma már a legtöbb termék esetében nem csak burkolóanyagként, illetve szállítást megkönnyítő eszközként szolgál, hanem a csomagolásnak igen fontos marketingfunkciói is vannak.
Csomagolóanyagoknak olyanoknak kell lenni, hogy biztosítsák az áru biztonságos tárolását, védjék az árut a külső szennyeződéstől, illetve a külső behatásoktól, ütődéstől, koccanástól, valamint óvják a környezetet az esetleges káros anyagoktól.


Komolyan növekszik itthon is a kereslet az együttműködő mobil robotok iránt.
(logsped)
2018.02.15.

A Materiál-Plastik Kft. kapacitásbővítő és munkahelyteremtő beruházásának csütörtökön volt az alapkőletétele Soltvadkerten. (MTI)
(logsped)
2017.05.04.

A prémium márkás csomagolóanyagok gyártásával és nyomtatásával foglalkozó Mondi Békéscsaba Kft. bővíti békéscsabai gyártótelepét. (MTI)
(logsped)
2016.07.26.

Több mint másfélszeresére emelkedett a papírhulladékok hasznosítási aránya tizenöt év alatt az európai uniós tagországokban, s ezen belül is kimagaslóan magas a hullámkarton csomagolóanyagok hasznosítási aránya.
(logsped)
2015.05.19.

Új üzemcsarnokot épít és bővíti kapacitását a herceghalmi Sipospack Reklám-, Csomagolótasak Gyártó és Kereskedelmi Kft.
(logsped)
2015.03.23.

Az ABB palettázó robotját is magában foglaló mobil csomagoló rendszer a gyárat viszi a nyersanyaghoz, ezzel jelentősen csökkenti az energiafogyasztást.
(logsped)
2015.02.16.

A Stora Enso új Viewpoint jelentéséből kiderül, hogy azok a kereskedők és márkatulajdonosok, akik teljes mértékben kihasználják a fenntartható csomagolás által nyújtott lehetőségeket, 2-4%-os nettó értékesítésbeli növekedést, valamint 1,0-2,5%-pontos EBIT-árrésnövekedést érhetnek el.
(logsped)
2015.01.25.
Befejeződött az osztrák érdekeltségű Dunapack Papír és Csomagolóanyag Kft. nyíregyházi gyárának közel 1,7 milliárd forint értékű technológiai fejlesztése. (MTI)
(logsped)
2015.01.24.

Újabb, mintegy 350 millió forint értékű beruházás átadásával ünnepelte a magyarországi leányvállalatát, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. megalapításának húszéves évfordulóját a Rondo csoport.
(logsped)
2014.10.02.

Teljesen automata áruáramlási rendszert épít ki budapesti üzemében a Rondo Hullámkartongyártó Kft., amely mintegy 350 millió forintot költ el a befejezéséhez közeledő beruházásra.
(logsped)
2014.09.18.
A Budatranspack 25. Nemzetközi csomagolás és logisztikai szakkiállítás 2011. november 9 - 11. kerül megrendezéste a Hungexpo területén.   
(logsped)
2011.11.06.

2011. februártól a SPAR Verde 1,5 L-es sajátmárkás ásványvíz könnyített palackkal jelent meg az áruházak polcain. A környezettudatosabb csomagolással éves szinten 40 tonnával kevesebb műanyag hulladék terheli a környezetet.   
(logsped)
2011.03.26.

Bővülő értékesítéssel, tovább javuló magyarországi hatékonysággal és első, kizárólag megújuló forrásból származó energiával üzemelő gyára avatásával zárja az évet a Tetra Pak.   
(elelmiszer.hu)
2010.03.18.

Új csomagolóanyag a TNT-nél

A TNT új csomagolóanyag-sorozatot vezetett be.   
(logsped)
2008.06.27.

Budaörsön lesz a régiós Tetra Pak-központ

Budaörs központtal alakult meg a csomagolóanyag-gyártással foglalkozó Tetra Pak magyarországi, ausztriai, csehországi és szlovákiai cégeit összefogó társaság, a Tetra Pak Duna.   
(VG)
2008.03.27

RAVAS-1: raklapmérleg, amely egy forradalmian új koncepción alapul
A RAVAS-1 típus bemutatásával a Ravas cég - és magyarországi forgalmazója, a Prominens Kft. - egy új, szabadalmaztatott terméket ismertetnek meg a piaccal; egy kézi raklapemelő mérleget ("békamérleg"), ami az alváz deformációját méri. Amikor a teher rákerül a villákra, a raklapemelő alváza kismértékben deformálódik. Egy, a RAVAS-1 fejrészébe épített érzékelő egység méri ezt a deformációt és ezáltal a felemelt tömeg értékét. (logSped)  
2007. 02. 20.

850 milliós beruházás a budaörsi Tetra Paknál
Kapacitásbővítés, közös menedzsment és új munkavállalók jellemzik a világ egyik legjelentősebb csomagolóanyag- gyártójának hazai tevékenységét az idei esztendőben. A Tetra Pak Ausztria-Magyarország vált a közép-kelet-európai régió központjává.
A vállalat kapacitása a tavalyi 1,8 milliárd egységről idén 2,8 milliárdra nő, ami 55 százalékos emelkedést jelent. További beruházásokkal a kapacitás elérheti a 6 milliárd egységet" - fogalmazott Wolfgang Niestroj vezérigazgató a vállalat a közelmúltban tartott sajtótájékoztatóján. A cég az idei évben mintegy 850 millió forintot ruház be fejlesztésekre. A gyár nagyobb átépítésére nincs szükség, mivel ott még adódtak kiaknázatlan lehetőségek. Így mindössze a szaniter helyiségeket és az üzemi étkezdét kell bővíteni, hogy az immár 4 műszak hatékonyan üzemelhessen. (MF)
2006. 05. 22.

CSAOSZ - csomagolási verseny
A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) idén is meghirdette a Hungaropack versenyt, a csomagolóipar szereplői 23-dik alkalommal indulhatnak a díjakért.
A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) idén is meghirdette a Hungaropack versenyt, a csomagolóipar szereplői 23-dik alkalommal indulhatnak a díjakért. A versenyt a CSAOSZ - amely a Csomagolási Világszövetség (WPO) tagszervezete - azzal a céllal hirdeti meg Magyarországon, hogy növelje a termékek versenyképességét, valamint a magyar csomagolóipar fejlesztését. Nevezni idén a csomagolószerek és a kész csomagolások kategóriában lehet.
A versenyre olyan megoldásokkal lehet pályázni, amelyeket 2004. május 31-e és 2006. május 31-e között hoztak először forgalomba. A CSAOSZ május 31-ig várja a pályázatokat. (KO)
2006. 05. 08.

Leáll a budaörsi MM Packaging
A jövő év első negyedében lakat kerül az MM Packaging Hungária Kft. budaörsi csomagolóanyag-üzemének kapujára - értesült lapunk. A döntést az osztrák tulajdonos az anyacég kelet-európai igazgatója révén már közölte is az 50 munkavállalóval.
Az MM Packaging Hungáriát még Neupack néven 1997-ben alapította az osztrák Mayr Melnhof Packaging Austria GmbH. A vállalkozás feladata a Magyarországra telepedett multinacionális cégek ellátása volt. A bezárás oka az lehet, hogy az európai csomagolóanyag-piacon a túlságosan nagy kapacitások miatt éles verseny alakult ki. (NO)
2005. 12. 05.

A jövő a rádiófrekvenciás csomagolóanyagoké
A csomagolóanyag-fejlesztéseknek csupán egyik iránya a mind kisebb súlyra való törekvés. Megjelentek ugyanis az intelligens csomagolások. Ezek általában a célszerű fogyasztásra hívják föl a figyelmet: például egyes sörmárkák címkéin a megfelelően alacsony hőmérséklet elérésekor elszíneződik egy apró jel. De a lebomló anyagok iránt is egyre nagyobb a kereslet, ám ezek felhasználhatósága egyelőre korlátozott.
Új irányt jelent még a rádiófrekvenciális azonosítás is (RFID), amelynek segítségével - a pénztárhoz közeledve - a kosárba rakott termékek "közlik" a számlaadó géppel, hogy mekkora összeg fizetésére készüljünk; ezzel lényegében minimálisra csökken a sorban állás. (SG)
2005. 10. 18.

Papírvékony adatmegjelenítők a csomagolástechnikában
Mint arról a hazai elektronikus sajtó már beszámolt, a frankfurti Műanyag Elektronika szakmai kiállításon a Siemens fejlesztői olyan miniatűr, rendkívül vékony kijelzőket mutattak be, amelyek papírra vagy fóliára nyomtathatók és az LCD panelekhez képest nagyon olcsón előállíthatók. Piaci megjelenésük 2007-ban lesz. Ezek a mini-display-ek termékinformációkat, kezelési/felhasználási utasításokat tudnak megjeleníteni élelmiszerek, gyógyszerek kartondobozaira vagy belépőjegyekre nyomtatva. Az is elképzelhető, hogy a csomagokon ily módon kis komputer-játékokat lehet működtetni, vagy a készülékek dobozán animált összeszerelési információt jelenítenek meg lépésenként. (Terminal)
2005. 10. 17.

Mobil mérlegek logisztikai alkalmazása a Logi-Tech 7. Szakkiállításon
2005. szeptember 13-15. én a Logi-Tech 7. Szakkiállításon, a Prominens Kft. bemutatja azokat a mobil mérlegeket, amelyekkel a különböző logisztikai folyamatok hatékonysága lényegesen növelhető. ( Homlokrakodó mérleg, Darumérleg, Mérlegcella, Tengelynyomásmérő , Gépjármű fedélzeti mérleg, Mérleges raklapemelő , Targoncamérleg és a Mérlegműszer ).
A mobil mérlegek a hagyományos, helyhezkötött mérlegekkel szemben olyan mérlegek, melyeknél a mérleg "megy" - vagy viszik - a mérlegelendő árúhoz (útba ejti azt).
Jellemző módon ezek a mérlegek a mérlegelési feladat ellátása mellett nem korlátozzák az anyagmozgató, vagy szállító berendezés "eredeti" funkcióját, azaz az árú továbbítási funkciót.
Ezek a modern mérlegek gyakorlatilag a helyhezkötött mérlegek valamennyi "klasszikus" tulajdonságával rendelkeznek: pontosság, hitelesíthetőség, adatfeldolgozás, adattovábbítás stb. A járulékos előny kézenfekvő: időt, energiát takarítanak meg velük.
Beznóczky Antal a Prominens Kft. igazgatója elmondta, hogy ezek nálunk még viszonylag kevésbé ismertek, sok szakember nem is tudja, hogy gyakorlatilag minden ipari vagy kereskedelmi mérlegelési feladatra létezik mobil mérleg.
Részletes információk 
2005. 08. 30.

Pannonplast: javulás a csomagolásnál és a műszaki műanyagoknál várható
csomagolási üzletágban már a második negyedévben, a műszaki műanyagok üzletágban a második félévben javuló nyereségességgel számol a PANNONPLAST, ugyanakkor az egyéb termelő vállalatok nyereségessége várhatóan nem emelkedik - derült ki a társaság pénteki sajtóbeszélgetésén
Gyimóthy Dénes a PANNONPLAST Rt. pénzügyi igazgatója itt elmondta, hogy az első negyedévben a csomagolási üzletág még 57 millió forint veszteséget könyvelt el, míg a műszaki műanyagok üzletág a 130 millió forintot.
A nemrég kapott nyolcszázmilliós megrendelésről elmondta, hogy az több éven keresztüli üzlet lesz, éves szinten a nyolcszázmilliós idei tétel másfélszerese jelentkezhet. A társaság az idei évben az ingatlanértékesítésből nyolcszámilliós bevételt vár, habár a menedzsment most már inkább az árbevétel növelésére koncentrál a gyors ingatlantranzakciók helyett. A PANNONPLAST egyébként nyitott egyéb műanyagiparhoz kapcsolódó akvizíciók irányába, amelyek már 2006-ban is elképzelhetőek optimális esetben. (TF)
2005. 03. 23.

Növekvő beruházás a Tetra Paknál
Húszmillió euró értékben bővíti az elkövetkező két évben kapacitásait Magyarországon a Tetra Pak: 2004-ben és 2005-ben is tíz-tízmilliós beruházást hajt végre. Míg a cég tavaly közel kétmillió darab dobozt állít elő, addig a tervezett beruházásokkal a gyártókapacitás hárommilliárd darabra nő - jelentette be Pierre-Yves Lenglart vezérigazgató.
2005. 03. 18.

Növekvő árbevétel Tetra Paknál
A csomagolóanyagokat gyártó és forgalmazó Tetra Pak magyarországi érdekeltségénél a múlt évihez hasonló, három százalékos árbevétel-emelkedéssel számolnak az idén. Baka Éva a cég magyarországi társaságának kommunikációs és környezetvédelmi vezetője az MTI-nek elmondta: 2003-ban a svéd társaság magyarországi leányvállalatának mintegy 31 milliárd forintos árbevétele volt, ami három százalékkal haladta meg az előző évit.
2004. 04. 21.

CSAOSZ - verseny a csomagolóiparnak
Csomagolószerekkel, valamint kész csomagolásokkal indulhatnak az érdeklődők a Hungaropack 2004 versenyen.

A 21-edik Magyar Csomagolási Versenyt a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) mint a Csomagolási Világszövetség (WPO) tagszervezete hirdette meg. A termékek versenyképességének növelését, valamint a magyar csomagolóipar fejlesztését célzó versenyen május 31-ig két kategóriában lehet nevezni. Csomagolószerek kategóriájában a gyártók, a terméket tartalmazó kész csomagolással pedig a csomagolást végzők pályázhatnak, amennyiben a csomagolás Magyarországon készül.

A versenyen részt lehet venni a csomagoláshoz közvetlenül felhasználható csomagolóanyagokkal, például fóliákkal vagy különböző csomagolóeszközökkel, így zacskókkal, dobozokkal, flakonokkal és ládákkal is. Az érdeklődők pályázhatnak címkékkel vagy párnázó anyagokkal, valamint kész, a terméket is tartalmazó fogyasztói, gyűjtő- és szállítási csomagolásokkal, például promóciós, ajándék-, bemutató- és csoportcsomagolásokkal. Kritérium, hogy az anyagok 2003 május 31-e és 2004 május 31-e között voltak először forgalomban. (Kreatív Online)
2004. 03. 25.