Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Egyszólamú csengőhangok
Tesztelő.hu >>>
Többszólamú csengőhangok
100 INGYEN csengőhang! >>>
Csengőhang Nokia és Samsung telefonokhoz (ingyen) >>>
4-szólamú csengőhangok ingyen! >>>
16-szólamú csengőhangok ingyen! >>>
Logostudio >>>
Háttérképek
DIP - Mobil >>>
Képeslapok >>>
Fantasy és sci-fi háttérképek >>>
Mobilgyártók
Acer >>>
Aeg >>>
Alcatel >>>
Ascom >>>
Benefon >>>
Blaupunkt >>>
Ericsson >>>
Mitsubishi >>>
Motorola >>>
NEC >>>
Nokia >>>
Panasonic >>>
Philips >>>
Sagem >>>
Samsung >>>
Sharp >>>
BenQ-Siemens >>>
Sonyericsson >>>
Toshiba >>>
Vertu >>>
LG >>>
Mobil

Kapcsolódó oldal:  2017. november 10-től kipróbálható a MÁV-START mobiltelefonos applikációjából történő jegyvásárlás.
(logsped)
2017.12.25.

Október 24-től a mobilszolgáltatóknak ingyenesen kell hálózatfüggetlenné tenniük azokat a készülékeket, amelyeket határozott időtartamú szerződéssel, azaz hűségidővel, kedvezményesen adtak el, és az azokhoz tartozó előfizetői szerződések lejártak. (MTI)
(logsped)
2017.10.15.

Telekommunikációs szolgáltatást indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) BirtOKOS néven. (MTI)
(logsped)
2017.01.23.

2017. július 1-jén megszűnnek azok a feltöltős SIM-kártyás mobiltelefon-szolgáltatásra vonatkozó előfizetői szerződések, amelyekről nem nyilatkoznak az előfizetők. (MTI)
(logsped)
2017.01.12.

A Scania az első olyan cég, amely a kommunikációs nagyvállalat, az Ericsson 5G technológiáját teszteli.
(logsped)
2016.05.31.

Tovább csökkentek szombaton az Európai Unió, valamint Izland, Norvégia és Lichtenstein területén a mobiltelefonálás és adatküldés roamingdíjai, amelyeket a magyarországi mobilszolgáltatóknak is alkalmazniuk kell. (MTI)
(logsped)
2016.04.30.

A Samsung Electronics Samsung Connect Auto elnevezésű innovatív, összekapcsolt autós megoldása új utakat nyit meg az autóvezetők előtt.
(logsped)
2016.03.02.

Sajtóinformáció szerint április közepétől megszűnik a Tesco nevéhez köthető mobilszolgáltatás Magyarországon. A 2011-ben alapított Tesco Mobile virtuális telefonszolgáltató végleg kivonul az országból. (MTI)
(logsped)
2016.02.24.
A Magyar Telekom az idén egy olyan új szolgáltatást vezet majd be, amely hanghívásokhoz, üzenetküldéshez és videóhívásokhoz egyaránt használható, bármely eszközről elérhető egy alkalmazáson belül, egyetlen mobilszám használatával (MTI)
(logsped)
2016.02.23.
A mobil szolgáltatók szakmai szervezete, a GSMA elfogadta a virtuális SIM-kártya szabványt, ami lehetővé teszi az egy előfizetéshez csatlakozó készülékek számának növelését. (MTI)
(logsped)
2016.02.19.
Új fizetési megoldást vezet be kis- és középvállalkozások számára a Vodafone, amely lehetővé teszi a készpénzmentes fizetési szolgáltatást, az elektronikus fizetésre való gyors átállást. (MTI)
(logsped)
2016.02.10.
A magyar mobilszolgáltatók 4G szolgáltatásai átlagosan másodpercenként 28 megabit letöltési sebességet biztosítanak a felhasználóknak, amellyel Magyarország a világ harmadik legjobb eredményét érte el. (MTI)
(logsped)
2016.02.06.
Az idén kész lehet az állami mobilhálózat, írja a Világgazdaság. A lap úgy tudja, hogy nemsokára kiépülhet az állami tulajdonú MVM Net hálózata.
(logsped)
2015.11.13.
Az LTE-technológiát használó hálózat 12,8 milliárd forintos költséggel épül ki, és a szállító kiválasztására közbeszerzési eljárást nem írtak ki. (MTI)
(logsped)
2015.09.10.
Eltörte az európai roamingdíjakat április 1-jétől a Vodafone Magyarország, a cég átalakítja lakossági és üzleti Red csomagjait. (MTI)
(logsped)
2015.04.05.

Az NMHH elnökének augusztus 1-jén hatályba lépő, az elektronikus hírközlési előfizetői szerződések részletes szabályairól szóló új rendelete hatékony oltalomban részesíti a fogyasztókat.
(logsped)
2015.04.02.

Péntektől elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobil alkalmazása, amely az ügyintézésben segíti a hivatal ügyfeleit (MTI)
(logsped)
2014.04.25.

Európai Parlament döntése szerint 2016-tól nem lesz roamingdíj, és ugyanannyiba kerül majd a külföldi telefonálás, mint a hazai hívások. Jelentős fejlesztésekkel azt szeretnék elérni, hogy mind a 28 tagállamban száz százalékos internetlefedettség legyen. (MTI)
(logsped)
2014.04.04.

2012 július elsejétől ismét olcsóbban használhatjuk más uniós országban a mobiltelefonunkat. A szabályozás az internetforgalomra is kiterjed. (MR)
(logsped)
2012.05.19.

Olcsóbban mobilozhatunk az unióban
Lépcsőzetesen csökken a roamingdíj

Ősztől évenként fokozatosan csökkenhet a mobilhívások után számított barangolási díj az Európai Unióban.

Ebben állapodott meg kedden az EU tanácsa és az Európai Parlament küldöttsége. Az EU nettó 49 eurócentben (122 forint) rögzíti a kezdeményezett, s 24 eurócentben (60 forint) a fogadott hívások utáni kiskereskedelmi percdíjat. Ez jövőre 46, illetve 22 eurócentre, 2009-ben pedig 43, illetve 19 eurócentre csökken (hirado.hu)

2007.05.15
A GSM TELEFONOK IS AZ ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZEREK INTEGRÁLT RÉSZESEI LEHETNEK

A NextiraOne Magyarország Kft. elsőként tesztelte és illesztette a magyarországi környezetbe az Alcatel új, Cellular Extension elnevezésű IP kommunikációs szerver szolgáltatását. A megoldás tesztelésében a NextiraOne Magyarország Kft. partnere a Pannon volt.

A GSM telefonok általános elterjedése szükségszerűen gerjeszti az újabb és újabb felhasználói igényeket. A 3G telefonok egy része ma már vállalati vezeték nélküli (WiFi) hálózatokon is működőképesek. A folyamatos fejlesztések célja, hogy a felhasználók számára egy olyan készüléket biztosítson, amely egyesíti a GSM telefon, a PDA, a GPS vagy a Black Berry által nyújtott szolgáltatásokat. Egy ilyen megoldás előnye, hogy bárhol és bárhonnan elérhetők leszünk. Ehhez elegendő egyetlen telefonszám, például a vállalati szám használata.

További kihívást jelent olyan, a kommunikációt segítő alkalmazások fejlesztése, melyek akár egy SIM kártyán is képesek működni. Ilyen alkalmazás az Alcatel "Cellular Extension" (ACE) megoldása, mely biztosítja a GSM telefonok használói számára azt a komfort fokozatot, ami eddig csak DECT rendszerek bevezetésével volt lehetséges. Fenti megoldást Magyarországon elsőként a NextiraOne Magyarország Kft. tesztelte és illesztette a hazai alkalmazási környezetbe.

Az Alcatel OmniPCX Enterprise alatt működő megoldás biztosítja, hogy mobil környezetben, a GSM telefon menüvezérelt alkalmazásából érhetjük el a különböző - irodai használat során már jól megszokott - alközponti szolgáltatásokat, például a belső hangpostaszolgáltatás elérését, a hívás átirányítást és továbbkapcsolást, vagy akár a telefonkonferencia szervezést. A SIM kártyára feltöltött szoftver segítségével ezek az új funkciók elősegítik a munkahelyen belüli és kívüli mobilitást egyaránt.

Az új szolgáltatás valószínűleg gyors sikert arat majd az irodától gyakran távol levő ügyfelek körében, mivel magas szintű komfortfokozatot biztosít, mely eddig csak a dect rendszerek bevezetésével volt lehetséges. (LogSped)

2006.11.25
Sokan voltak a Mobil Show-n

Péntektől vasárnapig rendezték meg az első, Mobil Show 2006 elnevezésű kiállítást és vásárt a fővárosban. Több ezren voltak kíváncsiak az új SYMA Sport- és Rendezvényközpontban a mobiltelefonok és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások jelenét és jövőjét bemutató látványosságra.

Több mint negyven kiállító újdonságai voltak láthatóak a kiállításon, ahol bemutatkoztak a T-Mobile nagy sebességű mobil internet- és videotelefon szolgáltatásai és a TV2 Mobizódjai is. A legnagyobb készülékgyártók a legnépszerűbb mobiltelefonjaik mellett a most megjelenő újdonságaikat is saját standon állították ki. Látható volt a Nokia N95-ös készüléke, a Samsung Z-560-as, a Motorola KRZR és a Sony Ericsson K800i csúcstelefon is.

Míg a látogatók a kiállítás területén tartózkodtak, mobiltelefonjaikon ingyenes háttérképeket, csengőhangokat és egyéb digitális tartalmakat fogadhattak és kipróbálhatták az új, bluetooth alapú párkereső szolgáltatást, a toothingot is.

A Mobil Show 2006 rendezvény látványos színpadi programokkal és interaktív bemutatókkal adott képet a hagyományos beszéd alapú szolgáltatások mellett mind szélesebb körben megjelenő multimédiás választékról, a videotelefóniáról, a mobilinternetes alkalmazásokról, valamint a mobil tv-ről.

Az interneten valós időben is követhetőek voltak az események, többek között a nagyszínpad programjai, ahol a közönség élőben láthatta a Hooligans együttes lemezbemutató koncertjét, Korda György fellépését és bemutató póker partyját, a TV2 Megatánc versenyzőit és a díjnyertes kanadai énekes ikerpárt, Carment és Camille-t.

A rendezvény szakmai fővédnöke, Hidasi István, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának tagja szerint "jelentős esemény a Mobil Show, hiszen fontos szerepe lehet abban, hogy a hatalmas sebességű technológiai fejlődés által elérhető új szolgáltatások közelebb kerüljenek a felhasználókhoz."

Több kategóriában szavazhattak a látogatók a Mobil Show év díjazottainak versenyében is. A győzteseknek szombat délután adták át az elismerést jelentő, üvegből készült díjakat. A kiemelt, "Navi" gombot mintázó díjat a Nokia kapta. Az év üzleti telefonja díjat a Samsung SGH-D900 nyerte, multimédia díjasa a Nokia N93, fashion mobilja az LG KG800 (Chocolate) lett. Legjobb PDA-telefonnak a T-Mobile MDA Vario II-t választotta a közönség. A legnépszerűbb WAP szolgáltatásnak a WLine chat, WAP játéknak a Foci Manager, JAVA játéknak pedig a Doom bizonyult.

A Mobil Show 2006 rendezvény egy eseménysorozat első eleme, amelyet jövő év május 15-én és 16-án a szakma jeles képviselőinek részvételével a siófoki Hotel Azúrban megrendezésre kerülő Mobil Konferencia 2007 követ. A nagyközönségnek szánt látványos show és a szakmát megszólító konferencia révén a mobilpiaci szereplők új bemutatkozási és ismeretszerző lehetőséggel gazdagodnak. (MR)

2006.11.16.