Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébEltörlik a roamingdíjat

Kapcsolódó oldal:  Eltörlik a roamingdíjat

Európai Parlament döntése szerint 2016-tól nem lesz roamingdíj, és ugyanannyiba kerül majd a külföldi telefonálás, mint a hazai hívások. Jelentős fejlesztésekkel azt szeretnék elérni, hogy mind a 28 tagállamban száz százalékos internetlefedettség legyen. (MTI)

A multicégek lehetnek a legnagyobb vesztesei az Európai Unió új távközlési csomagjának. Az Európai Bizottság már évek óta töri le a barangolási díjakat, az adatforgalom költségeit, most azonban azt a célt tűzték ki, hogy eltöröljék a külföldi telefon- és internethasználat extra díjait.- Itt az ideje annak, hogy a barangolási díjakat felszámoljuk. Hogyha valaki elhagyja a hazáját, elég, ha fél centiméterrel átlépi a határt, már ilyen költségeket kell fizetnie, csak azért, mert hozzátartozóival kívánja felvenni a kapcsolatot, vagy a munkahelyével, vagy a barátaival.

Nem beszélhetünk egész nap a mobilitásról, az Európai Unió és az egységes piac projektjeiről úgy, hogy nagyon hangzatos szavakat használunk, ugyanakkor egy olyan helyzetben vagyunk, hogy gyakorlatilag büntetjük az internetes kapcsolódást. Itt az ideje, hogy egy újabb akadályt felszámoljunk Európában, az internettel kapcsolatos akadályt - mondta Pilar Del Castillo Vera spanyol képviselő. (logsped)

2014.04.04.