Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébDebreceni Repülőtér


Repülőtér cégadat
Név:
Debreceni Repülőtér
Rövid név: Debreceni Repülőtér
Cím: H-4030 Debrecen Mikepércsi út 0493/64 hrsz.
Postázási cím:
H-4002 Debrecen Ff.: 187
Üzemeltő: AIRPORT-DEBRECEN Kft.
Megye Hajdú-Bihar

Telefon: Központi szám: +36 52 / 521 192
Üzemeltetés:
+36 52 / 500-548

Fax:  
Tel/Fax:  
Mobil:  
Vezető:  
Beosztás  
Telefon:  
Mobil:  
E-mail: office@debrecenairport.com
ops@debrecenairport.com
Honlap:

Menetrend:

Parkoló:

Tevékenység:

Szolgáltatások

A Debreceni Repülőtér 2001. december 29-én nyilvános, kereskedelmi, a nemzetközi forgalom számára megnyitott repülőtérré lett minősítette.

Debreceni RepülőtérDebreceni Repülőtér konténerterminál

A debreceni repülőtér légiforgalmának Budapestről történő irányításához szükséges eszközök beszerzésére írt ki pályázatot a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. (MTI)
(logsped)
2018.01.06.

Elindította hétfőn a Debrecen-Moszkva járatát a WizzAir légitársaság. Az első debreceni járat a vnukovói reptérre szállt le, amelyet a légitársaság moszkvai járatai 2013 óta használnak. (MTI)
(logsped)
2017.12.18.

Kiemelkedő eredményt ért el a Debrecen Airport: idén már bőven több légi utasuk volt, mint Debrecen és Hajdúszoboszló lakóinak száma összesen. (hirado.hu)
(logsped)
2017.10.01.

Új szolgáltatásokkal és funkciókkal érhető el a debreceni nemzetközi repülőtér honlapja, a légikikötő megújult online arculatát és mobil applikációját sajtótájékoztatón mutatták be hétfőn a helyszínen. (civishir)
(logsped)
2017.02.13.

Hétfőn reggel leszállt az első Münchenből menetrend szerint érkezett Lufthansa-repülőgép a debreceni repülőtéren. (Haon)
(logsped)
2016.04.11.

A repülőgép-karbantartó Lufthansa Technik új állomást nyit a debreceni nemzetközi repülőtéren - jelentette be a cég vezérigazgató-helyettese hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján. (MTI)
(logsped)
2015.12.14.

A Maltacourt fuvarozási csoport a debreceni repülőtér trimodális logisztikai központjában megnyitotta első regionális szállítmányozási irodáját. (MTI)
(logsped)
2015.12.06.

A Debreceni Repülőtér a Wizz Air Hungary Kft. bázisrepülőtere lesz - jelentette be csütörtökön a város polgármestere Debrecenben. (hirado.hu)
(logsped)
2015.05.22.

A logisztikai nap mintegy háromszáz résztvevője rakodás közben tekintette meg a Hamburg, Rotterdam és Koper konténer-irányvonatot. (dehír)
(logsped)
2015.04.16.

A debreceni repülőtéri konténerterminál üzemeltetéséhez kapcsolódóan stratégiai együttműködési megállapodást kötött a repülőteret működtető Xanga cégcsoport és a GYSEV Cargo; a megállapodást pénteken a debreceni repülőtéren írta alá Herdon István, a Xanga, és Skála János, a GYSEV vezérigazgatója. (MTI/Dehir.hu)
(logsped)
2014.11.21.

A kormány célja, hogy 2018-ra a debreceni legyen a térség legfejlettebb regionális reptere, ezért a jövőben is támogatják a légikikötőhöz kapcsolódó fejlesztéseket. ( Kossuth Rádió)
(logsped)
2014.11.07.

A debreceni repülőtér utasforgalma a kedd délelőtti törökországi charterjárattal lépte át idén a százezret, amely minden eddiginél több utast jelent. (MTI)    
(logsped)
2013.09.17.

Ötezer négyzetméteres logisztikai csarnok épül 550 millió forintos beruházással a debreceni repülőtéren, a projekt bokrétaavató ünnepségét hétfőn tartották. (MTI)    
(logsped)
2013.08.13.
Hárommilliárd forintos fejlesztéssel légi, vasúti és közúti csomópontot építenek ki a debreceni repülőtéren. (MNO)   
(logsped)
2013.02.25.
A Wizz Air diszkont légitársaság április 26-tól hetente két alkalommal közlekedik Debrecen és Dortmund között - erősítette meg az MTI információját Daniel de Carvalho, a cég kommunikációs vezetője.   
(logsped)
2013.02.14.

Repülőjáratokat indít Debrecen és London között 2012 június 18-tól a Wizz Air diszkont légitársaság - jelentette be Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Váradi János, a Wizz Air vezérigazgatója - MTI információ.   
(logsped)
2012.02.13.

A múlt évi 13 százalékkal szemben az idén 5-10 százalékkal tervezi növelni magyarországi utasforgalmát a Wizz Air diszkont légitársaság a kapacitások bővítésével - közölte Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója az MTI-vel kedden.   
(logsped)
2012.01.03.

Debrecen a Dunától keletre elterülő országrész legfontosabb logisztikai bázisa kíván lenni. elhelyezni.   
(Metro)
2008.03.03.
Külföldi befektetővel fejlesztene a debreceni reptér

A debreceni regionális nemzetközi repülőtér fejlesztése olyan stádiumba jutott, hogy a továbblépéshez, a jelentős forgalomnöveléshez komoly befektető partnert keres az önkormányzat - jelentette ki Kósa Lajos, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón szerdán.

A cívis város polgármestere elmondta: jelenleg német, olasz, kanadai, kínai és orosz befektetőkkel tárgyal a város vezetése a repülőtér-fejlesztésről. Tájékoztatása szerint a tárgyalások széles spektrumon folynak: szó lehet a repülőtér teljes eladásáról, koncesszióba adásáról, vagy esetleg az üzemeltetés átadásáról. Hozzátette: a 387 hektáron lévő repülőtér teljes mértékben önkormányzati tulajdonban van, eddig körülbelül négymilliárd forintot fordítottak a fejlesztésére, amiből hárommilliárd saját beruházás volt, 800 millió forintot európai uniós támogatásként a kármentesítési munkálatokra kaptak, amelyek 2008 végére fejeződnek be, 200 millió forint pedig a kormánytól származott.

Kósa Lajos utalt arra, hogy ma már valódi repülőtérként néz ki a debreceni légi bázis, ahol tavaly több mint 40 ezer utas fordult meg, az idén 50 ezerre számítanak, de a repülőtér akár 300 ezer utast is képes évenként fogadni. Ennek megvalósítása érdekében keresik a külföldi befektető partnert - fűzte hozzá a polgármester, aki szerint a repülőtér fejlesztése - az utaslétszám mellett a teherforgalom beindítása - jól illeszkedik Debrecen gazdaságfejlesztési elképzeléseibe.

Virág László, a repülőtér igazgatója hozzátette: a légi bázis biztonsága, megközelíthetősége és az utasok komfortérzetének javítása érdekében komoly fejlesztéseket valósítottak meg. Kétszeresére bővítették a repülőtéri parkolót, így 369 személygépkocsi és 16 autóbusz várakozhat térítésmentesen a repülőtér parkolójában. Tavaly 3.500 négyzetméter nagyságúra bővítették az utasforgalmi terminált, ahol számítógépes utas- és poggyászkezelési rendszer működik, s az utazók hat check-in pultnál vehetik fel beszállókártyájukat. (GR)

2007.06.14.
Megszűnt a Debrecen-Budapest belföldi légijárat

Megszüntette Debrecen-Budapest közötti belföldi légijáratát az OLT légitársaság - közölte Kovács Ágnes, az OLT kapcsolattartója.

Az OLT utolsó Debrecen-Budapest közötti belföldi járata vasárnap délután közlekedett. Kovács Ágnes ismertette: az OLT légitársaság egyoldalúan felmondta a járat működtetésével kapcsolatos szerződést mind a Debreceni Vagyonkezelő Rt.-vel, mind a Debrecen Airport Kft.-vel.

Októberben már a kétezredik utast köszöntötték a járaton, amelyet elsősorban külföldi üzletemberek vettek igénybe. A járattal 25 ezer forintért fél óra alatt lehetett eljutni a járattal Debrecenből a fővárosba, illetve vissza.

Kovács Ágnes elmondta, a légitársaság nem indokolta meg a járat azonnali megszüntetését. Ugyanakkor tudomása van arról, hogy bizonyos jegyváltási gondok, az áfa elszámolással kapcsolatos problémák nehezítették a működést. A kapcsolattartó szerint van igény, piaci érdeklődés a Debrecen-Budapest közötti menetrendszerinti járat további működtetésére, amelynek a lehetőségét keresik a szakemberek.

A menetrend szerinti Debrecen és Budapest közötti légijárat indítását még március 27-én jelentette be a cívis városban Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, valamint a Malév és az észak-németországi székhelyű OLT légitársaság vezérigazgatója. Akkor mérföldkőnek nevezték a repülés történetében a járat indítását, merthogy utoljára 1968 őszén indult belföldi repülőjárat Debrecenből a fővárosba.

Az új járattal Debrecenből 4 óra alatt bármelyik európai célpont elérhetővé vált, a Malév ugyanis fél óra alatt tovább szállította az utasokat Ferihegyről. A szakemberek azt mondták: a vállalkozás nyereséges lesz, ugyanis az OLT gépei nem vesztegelnek üresen Ferihegyen, hanem két járat között megfordulnak Ljubjanában is. (Híradó)

2006.10.17.