Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Kiemelkedő utasforgalom a Debrecen Airporton

Kiemelkedő eredményt ért el a Debrecen Airport: idén már bőven több légi utasuk volt, mint Debrecen és Hajdúszoboszló lakóinak száma összesen. December 18-tól pedig – a régiós repülőterek közül – egyedül Debrecenből lesz közvetlen légi összeköttetés az orosz fővárosba. (hirado.hu)

A Debrecen Airport az első kilenc havi utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járaratok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönhetjük. Idén már bőven több légi utasunk volt, mint Debrecen és Hajdúszoboszló lakóinak száma összesen. Az év utolsó 3 hónapját tekintve is optimisták vagyunk, hiszen az előfoglalási trendek bíztatóak és a kereslet is stabil. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek- mondta el Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója az idei szeptemberi és első háromnegyed éves eredményekről.Úgy fogalmazott: "2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben, illetve a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is. Az ukrán állampolgárok számára június 11-én életbe lépett EU-s vízummentesség kedvezően hat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomnak és a charterjáratoknak is. Bizakodóak vagyunk, hogy a Kárpátalja lakóit is zömében a Debrecen Airport légi járatai szolgálják ki".

Az igazgató kifejtette: további növekedést várnak az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számában, valamint a régió szállodáinak kihasználtságánál is. Hozzátette, a repülőtér által generált turistaforgalom jelentősen hozzájárul a 2017-es IFA és ÁFA bevételekhez, új munkahelyeket teremt az idegenforgalmi szektorban és növeli a régió vállalatainak és vállalkozásainak az összeköttetést a piacaik és az anya- és leányvállalatai között.

Tamás László jelezte: 2017. december 18-án indul az új Moszkva járat, amellyel 8-ra bővül a menetrend szerinti járatok száma a Debrecen Airportról. A régiós repülőterek közül egyedül Debrecenből lesz közvetlen légi összeköttetés az orosz fővárosba. A nyári hónapokban közel 108 ezer légi utas fordult meg a Debrecen Airporton, mivel a reptér desztinációs portfóliója mindenki számára biztosította a legmegfelelőbb nyári vakációt.

Túlkereslet volt a charter járatok iránt

Az igazgató szól arról:, hogy élénkül a kereslet Hajdú-Bihar megye lakói mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés megye településeiről is. A charter járatok iránt az egész szezonban túlkereslet volt, a napfény szerelmeseinek már négy országban biztosítottak üdülést: Görögországban, Törökországban, Bulgáriában és Egyiptomban is.

Tamás László végezetül hozzátette: a kultúrára, vallási turizmus és városi vakációra szomjazók, Nyugat-Európa és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal, illetve a hálózati partner-légitársasággal a Lufthansával. Így Európa legjobb repülőterén, a müncheni repülőtéren keresztül egyetlen átszállással szinte minden német városba, Európa szinte összes fővárosába és öt kontinens, több mint száz úti céljára utazhatnak el a Debrecen Airportról hetente akár háromszor is.
(logsped)

2017.09.04.