Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A régió legfejlettebb repülőtere lehet a Debrecen Airport

A kormány célja, hogy 2018-ra a debreceni legyen a térség legfejlettebb regionális reptere, ezért a jövőben is támogatják a légikikötőhöz kapcsolódó fejlesztéseket. ( Kossuth Rádió)

Tovább kell erősödnie a régióban a debreceni repülőtérnek, ezért a következő időszakban több fejlesztés is elkezdődik, illetve elkészül - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára pénteken.


Kép: Varga György


Tasó László példaként említette, hogy a könnyebb megközelíthetőség érdekében a 4-es számú főutat összekötik a reptérrel, és hamarosan elkészül a trimodális logisztikai központ is, amely egyszerre teremti meg a légi, közúti és vasúti szállítás lehetőségeit.

"Ez hatalmas versenyelőnyt jelent majd" - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: biztos abban, hogy a ciklus végére a debreceni lesz a térség legfejlettebb reptere. Ennek érdekében a kormány a jövőben is támogatja a légikikötőhöz kapcsolódó fejlesztéseket - hangzott el a Kossuth Rádióban.

A reptér forgalma a 2008-as válság óta folyamatosan emelkedik, idén év végéig 150-160 ezer utas veszi majd igénybe a Debrecen Airport szolgáltatásait.
(logsped)

2014.11.07.