Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébLogisztikai fejlesztés a debreceni repülőtéren

Kapcsolódó oldal:  Logisztikai fejlesztés a debreceni repülőtéren

Ötezer négyzetméteres logisztikai csarnok épül 550 millió forintos beruházással a debreceni repülőtéren, a projekt bokrétaavató ünnepségét hétfőn tartották. (MTI)

Papp László stratégiai alpolgármester az ünnepségen úgy fogalmazott: a debreceni önkormányzat nem elszenvedője, hanem generálója, maga is résztvevője a gazdaságfejlesztésnek.

Emlékezetett: a város tervei szerint három év alatt, 2015 végéig 50 ezer négyzetméter beépített ipari infrastruktúrát kell produkálnia a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoportnak. Herdon István, a Xanga vezérigazgatója elmondta: a repülőtéren a keleti országrészben egyedülálló logisztikai központot alakítanak ki légi, vasúti és közúti terminállal. Jelenleg egy nagy német logisztikai társasággal tárgyalnak, hogy miként tudna majd bekapcsolódni az áruszállításba a debreceni repülőtéren.

A repülőtéri logisztikai központban mintegy 200 új munkahely jön létre - tette hozzá Herdon István, aki emlékezetett arra is: a debreceni Határ úti ipari parkban jelenleg négy gyárat építenek, az ötödiket szeptemberben kezdik. Az öt új üzem összesen mintegy ezer embernek biztosít majd munkahelyet.

Papp László hozzátette: a város további 11 hektáros területtel rendelkezik a repülőtér déli térségében, ahol további ipari parki fejlesztésekre van lehetőség.

A szeptemberre elkészülő csarnokban - amelynek 550 millió forintos költségéhez 150 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert a cég az Új Széchenyi Terv pályázatán - lehetővé válik a közúton, vasúton, vagy légi úton fuvarozott, akár 10 ezer raklap mennyiségű árucikk korszerű, egyidejű tárolása - mondta Herdon István. (logsped)

2013.08.13.