Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Lakástámogatás

Kapcsolódó oldal:
  


Több mint tízezer család juthat új vagy felújított lakáshoz, ha igénybe veszik a jövő év közepétől igényelhető családi otthonteremtési kedvezményt. (MTI)
(logsped)
2014.11.01.
Az ingatlanpiac erősödését és a lakásépítések beindulását is segítheti, hogy a munkaadók mától adó- és járulékmentesen adhatnak dolgozói vissza nem térítendő támogatást lakásvásárlásra vagy építésre. (Duna Híradó)
(logsped)
2014.04.03.
A fiatalok otthonteremtési támogatása címén márciustól a lakásépítési (-vásárlási) kedvezmény - közhasznú nevén a szocpol támogatás - felét kaphatják azok a legalább egy gyermeket nevelő 35 év alatti fiatal házasok, élettársak vagy egyedülállók, akik használt lakást vásárolnak. (MTI)   
(logsped)
2014.02.28.
A lakásfenntartási támogatást 2011 szeptember 1-jétől a gázzal és távhővel fűtők mellett azok is igénybe vehetik, akik fával, olajjal vagy más módon fűtenek.   
(MTI)
2011.08.03.
2009 október 1-től újra igényelhető a szociális alapú államilag támogatott lakáshitel.   
(pc)
2009.09.29.
Új lakástámogatás 2009 október 1-től

A települések nagyságát és a családok létszámát is figyelembe veszi az új, 2009 október 1-től induló lakástámogatási rendszer, amelyet szerdán fogadott el a kormány

A Bajnai-kormány a jövő hónap elején megszünteti a lakástámogatások jelenlegi rendszerét - köztük a szocpolt -, amely a következő három évben 170 milliárd forint megtakarítást jelent a költségvetésnek.

Új elemként bekerült a rendeletbe, hogy a gyermekek számával azonos nagyságrendű plusz kamattámogatás jár a nagycsaládosoknak:

- két gyerek után plusz kettő,
- három után plusz három
és így tovább.

A távirati iroda információi szerint a lakástámogatási rendszer kétféle értékhatárt tartalmaz:

a fővárosban és a megye jogú városokban nagyobb értékű ingatlanokra lehet majd igényelni a kamattámogatást, mint az ennél kisebb településeken.

Ugyanezen elv alapján differenciálják valószínűleg a felvehető hitel összegét is.

Változatlan maradt, hogy kamattámogatást csak olyanok kaphatják meg, akiknek - beleértve a közvetlen hozzátartozót - nincs másik lakása.

A kamattámogatással vásárolt ingatlanba be is kell költözni - tudta meg az MTI.

Az új kamattámogatási rendszer a jelenlegi töredékébe kerülne: 2009-2011 között évente nagyjából maximum 3 milliárd forintot fordítana erre a kormány.

Akik július 1-je előtt nyújtják be az igénylésüket, vagy már jelenleg is részesülnek valamilyen típusú lakástámogatásban, azoknál megmarad a jelenlegi rendszer.

A válságkezelő kormány programjában szerepelt a lakástámogatások megszüntetése, amely része az unióval és az IMF-fel megkötött megállapodásnak is. (DM)
2009.06.22.