Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébTaurus villanymozdony

Kapcsolódó oldal:
  


Tíz Taurus ES64U2 villanymozdonyt vett az RCA a MÁV Cargonak

A Rail Cargo Austria AG (RCA) Taurus ES64U2 villanymozdonyt vett a MÁV Cargo Zrt.-nek A most forgalomba állított mozdonyok a jövőben kizárólag a MÁV Cargo vonatait továbbítják, közülük az első már magán viseli a MÁV Cargo összetéveszthetetlen arculati elemeit.

Taurus ES64U2 MÁV Cargo


A MÁV Cargo Zrt. eddig nem rendelkezett saját vontatási kapacitással. Új tulajdonosa, a Rail Cargo Austria AG a privatizációs szerződésben vállalta, hogy öt év alatt 43,5 Mrd Ft értékű beruházást hajt végre a vállalat piaci értékének növelése érdekében; ennek a vállalásnak a részét képezik az év végéig Magyarországra érkező mozdonyok is.

Taurus ES64U2 MÁV Cargo


A MÁV Cargo Zrt. vontatási szolgáltatásainak nagy részét továbbra is a MÁV Trakció Zrt.-től vásárolja. A Cargo saját vontatási kapacitását jelentő Taurusok 6400kW-os teljesítményétől, technológiai fejlettségétől és közel 100%-os üzemkészségétől a tulajdonosok a vállalat piaci értékének növelésén túl a mozdonyra váró vonatok számának csökkenését várják.

Taurus Cargo
Kép: Kojnok Jenő


A Magyarország területén és Ausztriában közlekedő mozdonyok a MÁV Cargo és az RCA megegyezése szerint új külső megjelenést kapnak. A két vállalat színvilágát és azonosítóit tükröző megjelenés jelképezi a cégek összetartozását, illetőleg azt a törekvést, hogy az egyesült vállalatok, kihasználva a közös adottságaikat még erősebb szereplőivé váljanak a közép-kelet európai térségnek. (logsped)
2009.06.18.