Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb



SZÉP-kártya

Kapcsolódó oldal:  



Az év végéig szabad az átjárás a Szép-kártya egyes alszámlái között. (MTI).
(logsped)
2021.04.25.
A kormány úgy döntött, hogy a SZÉP-kártyával kapcsolatban ez évre hozott szabályokat kiterjeszti a jövő évre, a cél, hogy ne álljon le a turizmus Magyarországon. (MTU)
(logsped)
2020.10.24.
Noha a munkáltatók többsége az idén is megtartotta a tavaly kínált cafeteria-elemek zömét, adóelőnye miatt a SZÉP-kártya, illetve a pénzkifizetés teszi ki a teljes cafeteria-juttatások 96 százalékát. (MTI)
2020.04.12.
2020-ban is a SZÉP-kártya lehet a legnépszerűbb elem a cafetéria-rendszerben - közölte a BDO Magyarország. (MTI)
(logsped)
2019.12.20.
A kormány benyújtotta a parlamentnek az új cafeteriaszabályokat. A tervek szerint a béren kívüli juttatások egy részét jövő januártól készpénzben is lehet kérni, évi százezer forintot. Megmarad a SZÉP-kártya, az Erzsébet-program, és a munkavállalóknak továbbra is adómentes marad a juttatás. (MTI)
(logsped)
2016.06.03
Az Európai Bíróság döntése nem befolyásolja a SZÉP-kártyák elfogadását, azok továbbra is zavartalanul használhatóak. (MTI)
(logsped)
2016.02.24.
A vissza nem térítendő lakáscélú hiteltámogatás és a SZÉP-kártya lehetnek az idei év meghatározó cafeteria-elemei. (MTI)
(logsped)
2015.01.21.
Változnak a SZÉP kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályai 2012 november 25-től (MTI)   
(logsped)
2012.11.25.

A Széchenyi Pihenőkártya, ismertebb nevén a SZÉP kártya az új cafetéria-rendszer első eleme. Az első OTP SZÉP kártyát - Szatmáry Kristóf, az NGM belgazdaságért felelős államtitkárától -a Mol csoport részéről Szőcs László HR ügyvezető igazgató vette át.   
(MTI)
2011.07.06.

SZÉP-kártya 2011

2011 júliustól jelenik meg a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP). A SZÉP-kártya két év múlva teljesen felváltja az üdülési csekket.

Az úgynevezett SZÉP-kártya olcsóbb lesz elődjénél, az üdülési csekknél, a járulékos költségeket csökkenti, hogy másfél százalékban maximálták a hozzá kapcsolódó jutalékot.

A Széchenyi Pihenőkártyáról szóló rendelet elfogadása után a részletek kidolgozásába kezdett a Nemzetgazdasági Minisztérium. A kártyát már több nagy cégnél is igényelhetik a dolgozók, két év múlva pedig teljesen felváltja az utazási csekket. A SZÉP-kártya egy új cafetéria rendszer kezdete, amely jóval olcsóbb, átláthatóbb, és ami a legfontosabb, gyorsan fellendítheti a hazai vendéglátóhelyek forgalmát - hangsúlyozta a szaktárca államtitkára.

Szatmári Kristóf elmondta, az új rendszertől azt várják, hogy a következő 3-4 évben 30-35 százalékkal növeli majd a szektor forgalmát. A pihenőkártyát az OTP bocsátja ki utalvány típusú kártyaként, és már júliusban megjelenik a piacon. Használatához a munkáltatónak kell szerződést kötnie a kibocsátó bankkal, amelynek a munkáltató gyakorlatilag egyben adja át a munkavállalók adatait. A kártyát elektronikus terminálon, vagy a bank internetes felületen keresztül lehet majd használni, de tervezik a callcenteren keresztül történő elfogadást is.

A kártya kampányába a hazai utaztatásban érdekelt a MÁV és a Magyar Turizmus Rt. is beszállt. (MR)

2011.05.25.
2011 március 30-ai ülésén a kormány döntött a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásáról. Az új cafeteria elemet a munkáltatók évi 300.000 forint értékben adhatják a munkavállalóknak járulékmentesen.   
(NM)
2011.04.02.