Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Széchenyi Kártya

Kapcsolódó oldal:  A hazai kis- és középvállalkozások (kkv) lehetőségeit bővíti a kormány azzal, hogy a Széchenyi Kártya folyószámla hitelkeretének eddigi 25 millió forint keretét 50 millió forintra emelte. (MTI)
(logsped)
2015.06.28.
2011 szeptember elsejétől igényelhető az Agrár Széchenyi Kártya, az ágazat számára megnyíló újabb finanszírozási lehetőség segíti visszaállítani a magyar mezőgazdaság presztízsét, gazdasági erejét - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden sajtótájékoztatón, az MTI információja szerint.   
(logsped)
2011.08.31.
2010 augusztus 2-án indul az új Széchenyi Kártya Programban az, akár hároméves futamidejű forgóeszközhitel, 2010 szeptembertől pedig csatlakozik a legfeljebb 50 milliós kerettel, maximum tíz éves futamidővel a Széchenyi Beruházási hitel. 2011 januártól indul az 50 millió forint összegű és 10 éves futamidejű Széchenyi Önerőhitel.   
(KA-VOSZ Zrt)
2010.08.01.
2010-ben kibocsátott Széchenyi kártyákhoz felvett hitel kamattámogatása 10 millió forintig egy évre 1 százalékpont lesz, a tavalyi 2 százalékponttal szemben, 2011-ben kibocsátottakhoz azonban már sem kamat-, sem garanciadíj támogatás nem jár.   
(MK)
2010.01.25.
A sikeres tesztek után már elektronikusan is igényelhető a kis- és középvállalkozásoknak hitelt nyújtó Széchenyi-kártya.   
(MNO)
2009.10.29.

A Széchenyi-kártya kamattámogatása 2 százalékra nő
Egyről két százalékpontra nő a Széchenyi-kártya állami kamattámogatása az idén. Az intézkedés része a gazdasági válság hatásainak mérséklését szolgáló állami intézkedéseknek.   
(mfor)
2009.01.04.

Júniusban jön a Széchenyi kártya II.
Új elemekkel bővül a Széchenyi Kártya, de megmarad forgóeszköz-finaszírozó jellege.   
(HVG)
2008.05.29

Széchenyi Kártya

2008-ban is elérhető lesz a mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukció.

A költségvetés 2008-ban is nyújt kamattámogatást a Széchenyi Kártyához, amelynek új konstrukciójában januártól a hitel futamideje 2 év lesz, egyszerűsítik az adminisztrációt, és megszűnik a negyedévenkénti törlesztés - áll a kártyát kibocsátó KA-VOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Zrt. közleményéből.

A korábbi elképzelések szerint a Széchenyi Kártya kamattámogatása 2008-ban megszűnt volna, de a kis- és közepes vállalkozások számára fontos segítség fenntartása érdekében lobbizni kezdtek a vállalkozói érdekképviseletek Kóka János gazdasági és közlekedési miniszternél. A tárca vezetője egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy fenntartják a kamattámogatást.

A KA-VOSZ véleménye szerint a Széchenyi Kártya által a gazdaságba pumpált évi 130 milliárd forint friss tőke a kamattámogatással együtt is alig kétmilliárd forintjába kerül az államnak.

A Széchenyi Kártya a mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukció, melynek célja, hogy a pályájuk kezdetén lévő, de legalább már egy éve működő vagy akár már régóta tevékenykedő kisvállalkozások, egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással szabad felhasználású, likviditási problémákat kezelő hitelhez jussanak (hirado.hu)
2007.11.15.