Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébStadler

Kapcsolódó oldal:  A Stadler Rail Valencia S.A.U nyerte meg a MÁV-Start tram-train (villamos-vasút) beszerzésére kiírt pályázatát, a járművek Szeged és Hódmezővásárhely között közlekednek majd - közölte a vasúttársaság.
(logsped)
2017.04.19.

Negyven darab nagy kapacitású, emeletes motorvonatot vásárol a MÁV-Start a Stadlertől. Az első KISS elnevezésű járművek 2019-től állhatnak forgalomba a legnagyobb forgalmú váci és ceglédi vonalon.
(logsped)
2017.04.13.

A Stadler Bussnang AG nyerte meg a MÁV-Start Zrt. nagykapacitású motorvonatok beszerzésére 2016. december 9-én kiírt pályázatát. (MTI)
(logsped)
2017.03.17.

Kevesebb pályázó lehet MÁV-Start emeletes motorvonat beszerzésére kiírt tenderén a korábban vártnál. (MI)
(logsped)
2016.12.20.

Az utolsó FLIRT motorvonatot is átadta a gyártó és forgalomba állt az a 6+15 jármű, amelyről a MÁV-START tavaly nyáron írt alá szerződést a Stadler-rel.
(logsped)
2016.12.19.

Eldőlt a régi vita, a MÁV-Start hamarosan kiírja a közbeszerzési pályázatot ötven nagy befogadóképességű, minden bizonnyal emeletes villamos motorvonat beszerzésére. (MI)
(logsped)
2016.06.16.

A Stadler Magyarország a napokban megkapta a tulajdonosi hozzájárulást, hogy a szolnoki gyárban vasúti forgóvázakat szereljenek össze - tájékoztatta Dunai Zoltán, a svájci vasúti járműcsoport országigazgatója pénteken az MTI-t.
(logsped)
2015.10.17.

Tizenkilencmilliárdos árbevétellel számol a Stadler Magyarország vasúti járműgyártó, amely a MÁV és a GYSEV számára szeptemberig összesen 48 motorvonatot készít el. (MTI)
(logsped)
2015.01.03.

A Stadler Rail Csoport 3,5 milliárd forintos beruházással bővíti a szolnoki gyárát - jelentette be a svájci központú vasútijármű-gyártó csoport ügyvezető alelnöke szerdán az alapkő-letételi ünnepségen. (MTI)   
(logsped)
2012.09.27.

Eredményesen zárult a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. által kiírt motorvonatok beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás, a vasúttársaság a Stadler ajánlatát elfogadta - közölte a GYSEV pénteken az MTI-vel.   
(logsped)
2012.04.01.

Stadler Rail Csoport tevékenysége bővítésen dolgozik, és egy több milliárd forintba kerülő új üzem építését fontolgatja, emellett olyan szakmai partnert keres, amellyel metrófejlesztésbe foghat.
  
(VG)
2011.05.25.

Stadler: megkezdték a motorvonatok gyártását
Hétfőn megkezdték azon motorvonatok gyártását, melyet a MÁV rendelt meg a Stadler Szolnok Kft-nél. Ebben az évben 60 kocsitestet állítanak össze, s 200 embernek ad állást a svájci tulajdonban lévő vállalkozás.   
(SZF)
2009.03.04.

Az újabb 30 FLIRT motorvonatból a Stadler leszállította az első két darabot

A Stadler Rail Group (Stadler) immár leszállította és átadta a MÁV részére az újabb 30 FLIRT motorvonat első két darabját. (logsped)   
2009.01.21.

Stadler-üzem épűl a szolnoki ipari parkban
A Stadler Szolnok Vasúti Járműgyártó Kft. üzemének építését február végén kezdik meg a szolnoki ipari parkban.   
(mfor)
2008.01.28

Tízmilliárdos Stadler beruházás Szolnoki ipari parkban

Szolnokon építi fel a svájci székhelyű Stadler csoport alumínium vasúti kocsitesteket gyártó üzemét. Az erről szóló szándéknyilatkozatot csütörtökön írta alá a város fideszes polgármestere Szalai Ferenc és Dunai Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója.

A mintegy tízmilliárd forintos beruházás négyszáz saját dolgozónak, és egy közel kétezer főt foglalkoztató bedolgozói körnek teremt majd munkalehetőséget. A motorvonatairól világhírűvé vált cégért Magyarországon Székesfehérvár és Szolnok küzdött. Utóbbi mellett a magasabb állami támogatás, a szakképzett munkaerő, valamint a város közművesített, és kedvezményesen bérbe adott ipari parkja szólt.

A parkban nyolc hektáron épül meg a gyár, ezen felül négy hektárról még egyeztetnek. A magyarországi vállalat évente ötszáz vonatszekrényt gyárt majd, elsősorban svájci és német megrendelésre. A tervek szerint Szolnokra települ a cég aluminium-összeszerelő üzeme is. (HTV)

További információk:

Stadler Szolnok Vasúti Járműgyártó Kft. üzem
Tel.:06 56 888 5000

2007.10.12.