Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Stadler motorvonatok gyártása

Kapcsolódó oldal:
  


Stadler: megkezdték a motorvonatok gyártását

Szolnokon hétfőn megkezdték azon motorvonatok gyártását, melyet a MÁV rendelt meg a Stadler Szolnok Kft-től. Ebben az évben 60 kocsitestet állítanak össze, s 200 embernek ad állást a svájci tulajdonban lévő vállalkozás.

A svájci Stadler Rail Csoporthoz tartozó Stadler Szolnok Kft. megszerezte a tevékenysége elindításához szükséges utolsó engedélyt is, és a mai napon megkezdte a FLIRT vonatokhoz összeállításához szükséges alumínium kocsiszekrények gyártását. A jelenlegi tervek szerint a MÁV által rendelt, 2010-ig leszállítandó 30 elővárosi villamos motorvonatból legkevesebb hét darab részben már a szolnoki üzemben készülhet el. A magyarországi részvétel azt jelenti, hogy a hazai vasútvonalakon közlekedő legmodernebb motorvonatok részben már magyar termékek lesznek.

A Stadler a múlt hét pénteken szerezte meg a termelés elindításához szükséges utolsó engedélyt is, és a mai napon a szolnoki üzemben meg is kezdődött a FLIRT motorvonatok gyártásához szükséges alumínium kocsiszekrények hegesztése és festése. A jelenlegi tervek szerint az üzem 2009-ben 60 kocsitest elkészítésére elegendő kapacitással kezdi meg a működést, amely a közeljövőben a munkások számával arányosan növekszik majd. A beruházás befejezését követően, a teljes kapacitás kihasználása esetén az üzem évi 200 kocsitest elkészítésére lesz alkalmas, amely mintegy 200 munkavállaló alkalmazását fogja jelenteni. (SZF)
(logsped)

További információk:

Stadler Szolnok Vasúti Járműgyártó Kft. üzem
Tel.:06 56 888 5000


2009.03.04.