Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

1,1 százalékkal emelkedhetnek a nyugdíjak

Kapcsolódó oldal:  Az emelés 2008 novemberétől, 10 hónapra visszamenőleg érvényes és a 13. havi nyugdíj második felének kifizetésével együtt kapják meg a nyugdíjasok.
(logsped)
2008.09.25.
Emelkedhetnek a nyugdíjak az inflációs előrejelzés miat

Akár már májusban, de legkésőbb júniusban 1,1 százalékkal emelkedhetnek a nyugdíjak - jelentette be a miniszterelnök az Országos Idősügyi Tanácsban.

Gyurcsány Ferenc elmondta: jövő szerdáig elkészül az a kormányrendelet, ami lehetőséget ad arra, hogy még májusban januárig visszamenőleg 1,1 százalékkal emeljék a nyugdíjakat - számol be a KlubRádió.

A kormányfő hozzátette: a soron kívüli nyugdíjemelés mellett azért döntöttek, mert a kormány a napokban felfelé módosította az inflációs előrejelzést és a bérnövekedést, ugyanakkor kisebb gazdasági növekedéssel számol, mint eredetileg.

2008. május 1-jétől a 2008. január 1-je előtt megállapított saját jogú és hozzátartozói nyugdíjak összegei - ideértve a baleseti rokkantsági nyugdíjat és a baleseti hozzátartozói nyugdíjakat is - 1,1 százalékkal emelkednek.

A 2007. december 31-ét követően megállapított hozzátartozói nyugellátások, valamint a baleseti hozzátartozói nyugellátások összegeit a megállapításuk időpontjától kezdődően szintén 1,1 százalékkal kell emelni, feltéve, hogy az elhunyt jogszerző nyugellátását 2008. január 1-je előtt állapították meg.

A mezőgazdasági szövetkezeti járadékban, a mezőgazdasági szakszövetkezeti növelt összegű járadékban, valamint a baleseti járadékban részesülők szintén 1,1 százalékos mértékű emelésben részesülnek. (KlubRádió)
(logsped)

2008.04.28.