Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébNyugdíjba mehetnek a nők 40 év szolgálati idő után

Kapcsolódó oldal:  A kormányszóvivő csütörtökön jelentette be, hogy a kabinet döntése alapján kedvezményesen nyugdíjba vonulhat minden olyan nő, aki 40 év munkaviszonnyal rendelkezik. A rendelkezés 2011-től érvényes. Magyar Közlöny 200 szám.   
(dunatv)
2010.11.11.
Nyugdíjba mehetnek a nők 40 év szolgálati idő után 2011 januártól

2011 januártól 40 év szolgálati idő után, életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők és megkapják a teljes jogú öregségi nyugdíjat.

Több tízezer nőt érinthet a kormány azon terve, hogy 2011 januártól negyven év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők; a férfiak kedvezményes nyugdíjazásáról még nem tárgyalt a kabinet – mondta Iván László, a Fidesz nyugdíj- és idősügyi szakpolitikusa hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti országgyűlési képviselő kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a negyven év szolgálati idő után az életkortól függetlenül nyugdíjba vonuló nők a teljes jogú öregségi nyugdíjat megkapják. Hozzátette: a kormány az előre hozott nyugdíjazás rendszerében alapvető változtatásokat a közeljövőben nem kíván tenni.

A politikus kijelentette: a kabinet már döntött erről, a parlament az őszi ülésszakon pedig szavaz az ügyben. A fideszes politikus a sajtótájékoztatón további részleteket, így azt, mikor lesz a javaslatból törvény, nem közölt.

Ugyancsak kérdésre válaszolva úgy becsülte, hogy a kabinet döntése több tízezer nőt érinthet. Iván László közölte: az most nincs terítéken, hogy a férfiak életkortól függetlenül hány év szolgálati idő után mehetnének nyugdíjba. A politikus hangsúlyozta: a nyugdíjak reálértéke nem fog romlani, a kormány megállítja a romlást. mno)

További információk:

2010.08.03.