Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Megyeri híd

Kapcsolódó oldal:  A hídszerkezet állapotának kivitelezői szerződésben rögzített utóvizsgálata miatt 2011 május 10-töl, egy hónapon át mindkét irányban forgalomkorlátozásra kell számítani a Megyeri-hídon.   
(logsped)
2011.05.09.

Megyeri-híd: Szigetmonostor csak gyalogoshidat kap
Pomáz és Budakalász elkerülő utat kap, míg Szentendre és Szigetmonostor csak gyalogoshidat kap.   
(NG)
2008.09.24.

Forgalomba helyezéssel kapcsolatos helyszíni szemle a Megyeri hídon

A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2008. szeptember 15-én a forgalomba helyezési eljárás keretében helyszíni szemlét tartott a Megyeri hídon. A forgalomba helyezéssel kapcsolatos döntésről szóló határozatot a hatóság szeptember hónap során adja ki.


Kép: NIF Zrt

A Megyeri-híd és a hozzákapcsolódó M0 szakasz forgalomba helyezési eljárását a Nemzeti Közlekedési Hatóság folytatja le. A forgalomba helyezési eljárás a közlekedési hatóságnál a NIF Zrt erre vonatkozó kérelmének benyújtásával megindult. A napokban megkezdődtek a hatósági műszaki szemlék, melyek keretében a közlekedési hatóság azt vizsgálja, hogy az elkészült útszakasz és a Megyeri híd rendeltetésszerű használatra alkalmas-e és kielégíti-e a forgalombiztonsági követelményeket.

A hatályos jogszabályok tételesen rögzítik, hogy az eljáró hatóságnak milyen dokumentumokat, nyilatkozatokat kell beszereznie. A szakhatóságok felkérdezése megtörtént, a forgalomba helyezési eljárás keretében szeptember 15-én a Nemzeti Közlekedési Hatóság helyszíni szemlét tartott, melyre az összes érintettet meghívta.

A közreműködő szakhatóságok és érintett szervezetek, az önkormányzatok hatáskörükben, az eljárás keretében adott nyilatkozataiban foglalt előírások és a jogszabályokban rögzített követelmények figyelembe vételével, az összes körülményt mérlegelve fogja a közlekedési hatóság döntését meghozni.

Jelenleg még nem állnak az NKH rendelkezésére teljes körűen azok a nyilatkozatok, melyek alapján a forgalomba helyezésről szóló döntés meghozható. Az NKH a forgalomba helyezéssel kapcsolatos döntéséről határozatot fog kiadni szeptember hónap folyamán. (NKH)
2008.09.21.