Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Megyeri híd

Kapcsolódó oldal:  Megyeri-híd: Szigetmonostor csak gyalogoshidat kap

Pomáz és Budakalász elkerülő utat kap, míg Szentendre és Szigetmonostor csak gyalogoshidat kap.

Budai Bernadett a Megyeri híd átadással összefüggésben utalt arra, hogy egyes településeknél forgalomnövekedés várható, a kormány célja azonban az, hogy az ott élők érdekei is érvényesüljenek.

Azonnal meg kell kezdeni a Pomázt és Budakalászt elkerülő út építésének előkészítését, Szigetmonostor pedig közúti híd helyett kerékpáros és gyalogos hidat kap Szentendre felé - derül ki a keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból. A hivatalos lapban megjelent "Az M0 autópályához és a Megyeri hídhoz kapcsolódó egyedi intézkedésekről" című határozat szerint a lehető leggyorsabb ütemben kell folytatni az aquincumi híd és a 10. valamint 11. számú főút közötti levezető út előkészítését.

A folytatás arról szól, hogy felgyorsítják a Zsámbéki medence településeit elkerülő feltáró út előkészítését. Le kell zárni a Budakalász és Pomáz által indított peres, illetve vitás ügyeket, és elő kell készíteni a két települést elkerülő út építését. Az M0 északi szektora, illetve a Megyeri híd átadását követő fél évben, októbertől számlálni kell a forgalmat, és el kell készíteni azokat a kis léptékű beruházásokat, amelyek mérséklik a forgalom átrendeződés káros hatásait.

Szentendre és Szigetmonostor közúti híd helyett gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas hidat kap, továbbá egyéb (közlekedési, turisztikai, környezetvédelmi) fejlesztésekre is számíthat Szigetmonostor. Az állami pénzből megvalósuló fejlesztéseket a helyi önkormányzat határozza meg, de annak összegéről nem szól a kormány határozata. A felsorolt munkák költségeit a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter tervezi be a jövő évi költségvetésébe. (NG)
2008.09.21.