Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A Megyeri-hídon forgalomkorlátozás: ütemezett utóvizsgálat

Kapcsolódó oldal:  A Megyeri-hídon forgalomkorlátozás: ütemezett utóvizsgálat

A hídszerkezet állapotának kivitelezői szerződésben rögzített utóvizsgálata miatt 2011 május 10-töl, egy hónapon át mindkét irányban forgalomkorlátozásra kell számítani a Megyeri-hídon. A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a sávzárással járó munkálatokat a reggeli és a délutáni csúcsforgalmi időszakok között végzik.

2011 május 10-től kezdve egy hónapon keresztül jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a Megyeri-hídon. A jelzett időszakban az autósokat a forgalmi sávok zárásával mindkét irányban a leállósávra terelik.

A forgalomkorlátozás oka, hogy a híd szerkezetének kivitelezői szerződésben rögzített és tavaly novemberben megkezdett utóvizsgálatának második fázisára most kerül sor. Ezt a feladatot kizárólag alpin-technikával lehet végrehajtani, amelynek fontos feltétele, hogy az alpinisták alatti területet biztosítsák, ezért van szükség a terelések kiépítésére.

A híd belső szerkezetének vizsgálatát az Állami Autópálya Kezelő Zrt. saját szakembereivel is el tudja végezni, a külső ellenőrzésnek azonban csak ez az egy módja létezik.

A vizsgálatok tavaszi megismétlésére azért van szükség, mert az eljárást az előírások szerint különböző hőmérsékleti viszonyok között is meg kell ismételni.

A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a munkálatokat a kevésbé forgalmas órákban, reggel 9 és délután 16 óra között végzik. Ennek ellenére a környéken menetidő növekedésre lehet számítani. (logsped)

2011.03.09.