Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébIngyenes tanulóbiztosítás

Kapcsolódó oldal:  Az állam által finanszírozott általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás fedezete minden 3. és 18. életévét betöltött gyermeknek alanyi jogon jár. 2016-2017-ben szolgáltatást az Allianz biztosítja.
(logsped)
2016.03.19.
Az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás egész évben, így az őszi szünetben is érvényes - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Kommunikációs Főosztálya vasárnap.
(logsped)
2014.10.26.
A Groupama Garancia Biztosító nyerte el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítási pályázatát - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
(logsped)
2014.03.20.
A Generali Biztosító nyerte az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításra kiírt állami pályázatot, így 2013-ban hozzávetőlegesen 1,6 millió gyermeknek nyújt szolgáltatást - közölte a biztosító csütörtökön az MTI-vel.   
(logsped)
2013.04.11.
Alacsony szolgáltatást nyújt az ingyenes tanulóbiztosítás

A tanulók részére az állam által kötött balesetbiztosítás alacsony szolgáltatást nyújt, de köthető mellé egyedi és csoportos kiegészítő biztosítás is, amely legfeljebb havi ezer forintért már jóval nagyobb összegű szolgáltatást ad - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ)

A tanulók részére az állam által kötött balesetbiztosítás alacsony szolgáltatást nyújt, de köthető mellé egyedi és csoportos kiegészítő biztosítás is, amely legfeljebb havi ezer forintért már jóval nagyobb összegű szolgáltatást ad - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ)

Az állam immár hatodik éve ingyenes balesetbiztosításban részesíti a 3 és 18 év közötti gyermekeket. Az Általános Gyermek- és Ifjúsági Balesetbiztosításnak nevezett konstrukció alanyi jogon jár minden, felnőttkorba nem lépett tanuló számára.

A biztosításhoz kapcsolódó szolgáltatásokat megvizsgálva azonban hamar kiderül, hogy valójában csak egy alapbiztosításról van szó. Csonttörés esetén 3 ezer forint, míg baleseti halál esetén 200 ezer forint a kifizethető biztosítási összeg. Emellett balesetből eredő maradandó károsodás esetén - a károsodás mértékétől függően - 3 ezertől 300 ezer forintig terjed a kifizethető összeg. Egyéb, hosszabb távú következményekkel nem járó balesetre, valamint a kapcsolódó kórházi költségekre nem nyújt fedezetet ez a biztosítás.

A szülők a piacon számos, az ingyenes alapbiztosítást kiegészítő lehetőség közül válogathatnak. Ezek egy része egyénileg köthető, másik részük olyan csoportos tanuló-balesetbiztosítás, amelyet az oktatási intézmény köt a biztosítóval. Ilyenkor általában a szülő téríti az iskolának a gyermekére eső díjat, de akad példa az iskola általi finanszírozásra is. A választható módozatok skálája széles, az éves díjak összege - a kockázatviselés köre és a biztosítási összeg függvényében - ötszáztól tízezer forintig terjedhet.

A kínálatban olyan szolgáltatások is fellelhetők, amelyek kifejezetten a gyermekekre jellemző balesetekre adnak védelmet, ilyenek a kullancscsípés következményei, mérgezések, égési sérülések, maradó fogak törése, stb. A kórházi ápoláshoz kapcsolódó költségek közül egyes módozatok a kísérő kórházban tartózkodásával járó költségekre is térítést biztosítanak. Általános az assistance szolgáltatás, és van olyan biztosító, amelyik telefonos gyermekorvosi tanácsadást is működtet.

Fontos információ, hogy mind az alap, mind pedig a kiegészítő biztosítások a teljes évre, tehát nem csupán a tanítási időszakra, hanem a szünidőre is kiterjednek, illetve nem csupán az iskolában, hanem a másutt bekövetkező balesetekre is vonatkoznak. (nol)

További információk:

Hogyan jelenthető be szolgáltatási igény? (Allianz Hungária 2012 december 31-ig, 2013-ban más biztosító végzheti)

A feltételekről, a szolgáltatásokról és a kárbejelentési helyekről információ beszerezhető hétköznap a Allianz Hungária 06-40-421-421 telefonszámán.

Szolgáltatási igény bejelentését a Allianz Hungária valamennyi kirendeltségén és fiókjaiban megteheti.

2008.09.02.