Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébAz ingyenes tanulóbiztosításra kiírt állami pályázatot a Generali nyerte 2013-ban

Kapcsolódó oldal:  Az ingyenes tanulóbiztosításra kiírt állami pályázatot a Generali nyerte 2013-ban

A Generali Biztosító nyerte az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításra kiírt állami pályázatot, így 2013-ban hozzávetőlegesen 1,6 millió gyermeknek nyújt szolgáltatást - közölte a biztosító csütörtökön az MTI-vel.

2003 óta minden 3 és 18 év közötti gyermek ingyenes balesetbiztosításban részesül, amelynek költségeit az állam állja. Az idén a társaság 340 ezer óvodás, 743 ezer általános iskolás, 127 ezer szakiskolai hallgató, valamint 414 ezer középiskolás számára nyújt majd védelmet a társaság a közlemény szerint.

Korábban, a 2007 és 2009 közötti időszakban is a Generali nyújtotta az állami tanulóbiztosítást. Ez idő alatt az államilag finanszírozott balesetbiztosításra bejelentett káresetek száma mintegy 60 ezer volt, a biztosító csaknem 250 millió forint kártérítést fizetett ki.

A biztosítótársaság tapasztalatai szerint a gyermekek legtöbbször az alkarjukat, csuklójukat és kezüket törik, de gyakoriak a boka-, lábszár- és térdsérülések is, ezek leginkább esések és közlekedési balesetek miatt következnek be. A csonttörésre 3000 forint biztosítási összeget fizet a biztosító a magyar állammal kötött szerződés alapján.

A biztosítás nem csupán az óvodákban, iskolákban elszenvedett balesetekre vonatkozik, hanem azon túl is, egész évben és a nap 24 órájában, játék, sport, közlekedés, nyaralás során vagy az otthonukban szerzett sérülésekre is. Mindez a Föld valamennyi országára érvényes, beleértve a légtereket és a nemzetközi vizeket is. A biztosítási védelem a balesetből eredő halálesetre és maradandó egészségkárosodásra is kiterjed, súlyosabb esetben a kártérítés eléri a 300 ezer forintot.

A Generali 2012-es reprezentatív, 1200 fős mintán végzett felmérése szerint az általános iskolások 14 százalékát, a középiskolások 28 százalékát éri baleset a tanintézményben, míg 6 százalékuk szerez sérülést az oda vezető úton. A legtöbb baleset azonban otthon következik be.

A biztosítás 2013. január elsejétől érvényes, így a Generali a 2013 első hónapjaiban bekövetkezett kárbejelentéseket is fogadja. (logsped)

További információk:2013.04.10.