Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Wizz Air utasszám növekedés

Kapcsolódó oldal:  A Wizz Air utasszám növekedésre számít

Jelentős utasszám növekedésre, összesen 8 millió utasra számít az idén a Wizz Air diszkont légitársaság, amely tavaly több mint 5 millió utast szállított, 40 százalékkal többet, mint 2007-ben. .

cég keddi közleménye szerint a magyarországi forgalom tavaly 18 százalékkal, 825 ezerre növekedett, az idén a társaság 30 százalékos bővülésre számít ezen a piacon. Március 23-án a Wizz Air útvonalhálózata 4 új célállomással bővül Budapestről, új célállomás lesz Barcelona, Madrid, Nápoly és Oslo. Lengyelországban a Wizz Air a legnagyobb diszkont légitársaság, lengyel útjain 3,6 millió utast szállított 2008-ban, 30 százalékkal többet, mint 2007-ben.

A légitársaság 20 Airbus A320-as típusú repülőgépből álló flottája 10 bázisról üzemel, ezek: Lengyelországban Katowice, Varsó, Gdansk és Poznan, Magyarországon Budapest, Bulgáriában Szófia, Romániában pedig Bukarest, Temesvár és Kolozsvár. A Wizz Air márciusban ismét - immár ötödik alkalommal - nyerte el a legjobb diszkont légitársaság címet Lengyelországban, az egyik legnagyobb lengyel utazási portál, a pasazer.com olvasói szerint - derül ki a közleményből. (nol)

További információk:

Wizz Air  

2009.03.11.