Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébWestLog DC logisztikai központ

Kapcsolódó oldal:
  


WestLog DC logisztikai központ: sikerek az innovatív piacépítésben

Alig hat hónappal ezelőtt lépett a piacra a WestLog Distribution Center névre keresztelt 68.000 négyzetméteres logisztikai központ. Az átadás óta eltelt időszakban számos rövid- és hosszútávú bérleti szerződés jött létre, amelynek köszönhetően a létesítmény kihasználtsága mára elérte a 35%-ot - tudtuk meg a WestLog DC és a Colliers International tájékoztatójából."A mindent egy fedél alatt koncepció" (pl. raktározás, cross- docking, csomagolás, high-tech operáció, érték növelő szolgáltatások, irodai adminisztráció) mellett az azonnali beköltözés lehetősége valamint a rugalmas bérleti konstrukció tette vonzóvá az ingatlant, különösen akkor, amikor a hitelválságnak köszönhetően a spekulatív ingatlanfejlesztések piaca bizonytalanná válhat" - mondja Szucsány György, a WestLog DC ügyvezető igazgatója.

A biatorbágyi központban kisvállalkozások, közepes méretű cégek és nemzetközi logisztikai szolgáltatók egyaránt ideális telephelyre találtak. Van olyan bérlő, aki csak irodát vesz igénybe, akár rövid (Accacce) akár hosszú távra (Dexerit). A raktározással, logisztikával foglalkozó cégek közül a kisebb területet bérlő Vowel Complex és Javépcoop vagy a dinamikusan fejlődő - magasraktárat, cross-dockingot, high-tech raktárat és irodát egyaránt bérlő - Boy Kft említendő. A piacvezető, nemzetközi logisztikai szolgáltatók tekintetében pedig az ideiglenes raktározást választó Fiege és Waberer's mellett egy hosszabb távú megállapodással a Liegl & Dachser kezdte meg élelmiszer-logisztikai üzletágának felépítését a WestLog DC- ben. Ugyancsak az új bérlők között üdvözölték a dokumentumkezeléssel foglalkozó Eurodoc 2000, a fagyasztott raktárat bérlő Bonfreeze, valamint a túlméretes és túlsúlyos szállítmányozással foglalkozó Holleman cégeket.

Az új bérlőkkel és bérleti konstrukciókkal kapcsolatban Szucsány György kiemelte, hogy mivel a bérleti díjakat a piaci mechanizmusok alakítják a bérbeadók innovatív szemlélettel és rugalmas feltételekkel kerülhetnek versenyelőnybe. A WestLog hatékony mozgásteret és piaci rést lát a rövid távú bérletekre területén és a gyakorlat igazolta, hogy az ügyfelek szezonális igényei miatt - az ingatlanpiacon szokásos három éves bérleti szerződésektől eltérően - igény van a prémium kategórájú raktárak rövid távú bérletére. A bérbeadók hasonlóan nyitottak a bérelt terület nagysága valamint a bérleménnyel kapcsolatos egyedi, testre szabott (árubiztonsági és logisztikai) igények kielégítésére is.

A WestLog jelenleg is számos nagyszabású tenderen veszt részt és a Colliers International előrejelzése szerint a jelenlegi 35%-os kihasználtság jövő nyárra elérheti a 70-80%-os szintet.

Czifrik Szabolcs, a Liegl & Dachser Kft. élelmiszer- divíziójának üzletágvezetője: "A WestLog ideális helyszín az élelmiszer-logisztika szempontjából. Az épület minőségi kialakítása, az üzemeltetők rugalmassága valamint a normál-, temperált- és hűtött raktározás lehetősége stratégiai jelentőségű a Liegl & Dachser számára.
(logsped)

További információk:2008.04.28.