Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Változtatott az Uber

Csak jogszerűen bejelentkezett vállalkozók lehetnek az Uber autóspartnerei a mai naptól, a cég pedig minden fuvar után elektronikus számlát állít ki a sofőr nevében. (P&P)

Az Uber mindig felhívta az autóspartnereinek figyelmét arra, hogy az alkalmazás használatával keletkezett jövedelmeik után adózniuk kell. Ezen most tovább erősítünk: a mai naptól kezdve csak olyan autósok használhatják az Ubert, akik feltöltötték az Uber platformjára vállalkozói adószámukat és adataikat. Aki ilyenekkel nem rendelkezik, annak a hozzáférését az Uber platformhoz felfüggesztjük addig, amíg vállalkozói adatait meg nem adja a rendszerben - közölte a cég február 1-i közleményében.

Elektronikus számla

Szintén a mai naptól kezdődően minden egyes utazásról az Uber rendszere elektronikus, áfás számlát állít ki az autóspartner nevében. Ez a számla megfelel a magyar előírásoknak - szól a közlemény. Egy adótanácsadó cég részletes tájékoztató anyagot dolgozott ki az autóspartnereknek, továbbá egyéni igényekre szabott tanácsadást is nyújtanak minden érdeklődő partnernek kedvezményes áron.Van biztosítás

Sok téves információ terjedt el a biztosítással kapcsolatban is. Szeretnénk leszögezni: az Uber rendszerén keresztül rendelt utak biztosítva van Magyarországon. Egyrészt az autóspartnereknek kötelezően rendelkezniük kell érvényes járműbiztosítással. Ezen túlmenően utazásonként 5 millió dollár - vagyis közel másfél milliárd forint - felelősségbiztosítás fedez minden Uberes utazást. További garanciát jelent, hogy minden autóspartnerünktől megköveteljük a büntetlen előéletet igazoló erkölcsi bizonyítványt - írja a cég.

A közel százezer magyarországi felhasználónk mellett rengeteg turista is igénybe veszi az Uber rendszerét Budapesten, akik teljes bizalommal használják az odahaza megszokott Uber platformot. Ezzel az Uber is hozzájárul az országról alkotott pozitív képhez. Az Uber technológiája többek között arra is alkalmas, hogy transzparenssé tegyen, "kifehérítsen" egy olyan üzletágat, amely a közelmúltig hagyományosan készpénzalapú volt és sokak által a "szürke" zónába sorolt. Készpénzmentes szolgáltatásról lévén szó, a mai nappal életbe lépett változtatásokkal is ezt az elkötelezettségünket bizonyítjuk. Egyben azt is jelezzük: komolyan vesszük a kormány és a hatóságok által megfogalmazott kérdéseket, fenntartásokat - közölte a cég.
(logsped)

További információk:2016.02.01.