Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A TNT új légijáratot indít Velencébe

A TNT új légijáratot indít Velencébe. A Boeing 737-400-as repülőgép heti öt alkalommal közlekedik az olasz város és a TNT európai légiközpontja, a belgiumi Liege között.

Velence bekapcsolása a nemzetközi légihálózatba számos előnyt nyújt azoknak az észak-olaszországi exportőröknek és importőröknek, akiknek fontos a garantált másnapi kiszállítás, a rugalmasság illetve a küldemények késődélutáni és esti feladásának lehetősége. Veneto régió, amelynek központja Velence, számos exportra termelő kis- és középvállalatnak ad otthont. Az új légikapcsolattal a TNT megerősíti jelenlétét a "kék banán" néven emlegetett gazdasági régió vállalkozásainak körében. Ez a terület érinti Közép-Angliát, a holland, a belga és az észak-francia iparvidéket, a Ruhr-vidéket, a Rajna menti és a dél-német gazdasági központokat, Svájcot, valamint a Torino-Milánó-Genova ipari háromszöget.

A reggeli járat Liege-ből hat órakor érkezik a velencei Marco Polo reptérre, onnan a szlovéniai Ljubljanába folytatja útját, majd visszatér a belga központba. Heti öt Athénból Li?ge-betartó járat szintén érinti majd Velencét. A Velencéből este 11 órakor induló repülőgép azoknak az ügyfeleknek nyújt kedvező szállítási lehetőséget, akik a késői küldeményfeladást vagy a másnapi kiszállítást részesítik előnyben.A légi és közúti hálózat összehangolása érdekében a légi kikötőnek a Velence melletti TNT Marcon logisztikai bázis ad helyet, amely így a továbbiakban nemcsak közúti, hanem légi elosztóközpontként is működik. A TAPA-minősítésű depó egyszerre akár tíz - egyenként kétezer kilogramm tömegű áru befogadására alkalmas - légiteher-szállító konténert tud kezelni.

A 2013-ban nyílt elosztóközpontban fejlett automata szkennereket és szortírozó berendezést használnak. 2015 februárjától a központ új, nagyteljesítményű küldeményszortírozót kap, amely jelentősen felgyorsítja az exportküldemények kezelését. Ezt a csúcstechnológiás berendezést a TNT összes olaszországi depójában implementálni fogják.

A TNT 1984 óta van jelen Velencében. A 3.776 négyzetméteres Marcon elosztóközpontban 90 munkavállalót foglalkoztat a vállalat. Küldeményeket 26 közúti és hat vízijármű szállítja a lagúnákban és a történelmi Velence központjában.
(logsped)

2014.12.13.