Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A TNT új légijáratot indít Tunéziába

A TNT expressz szállító vállalat új légijáratot indított a cég európai légi központjából, a belgiumi Liege-ből Tunéziába.

A Boeing 737-400-as repülőgép hetente ötször közlekedik Marseilles-en keresztül Tuniszba, így az észak-afrikai országba már a kora reggeli órákban megérkeznek a küldemények, az exportküldeményeket pedig este szállítják Európába.

Az új járat bevezetésével a TNT ügyfelei számos előnyt élvezhetnek majd, így az exportküldemények későbbi felvételét, az importáruk korábbi kiszállítását, a nagyobb súlyhatárokat és a rövidebb tranzitidőt.Tunézia legfontosabb exportpiaca Európa. Az ország iparának jelentős hányadát adja a ruházati-, a textil-, az autó-, a légi-, az elektronikai-, a gép- valamint a gyógyszeripar.

Tunézia földrajzi közelsége az Európai Unióhoz illetve az országban elterjedt just-in-time termelés komoly versenyelőnyt jelent, amelyhez kifinomult ellátási láncra van szükség. Ehhez járul hozzá nagymértékben TNT a jelenlegi bővítéssel, amely nagyobb rugalmasságot és több kiszállítási lehetőséget biztosít az országban működő vállalatoknak, hiszen közvetlen kapcsolatot jelent Tunézia valamint az európai légi elosztó központon keresztül további országok felé.

A tunéziai bővítés volt a legutóbbi lépése annak a stratégiának, amelynek keretében a TNT bővítette szállítási szolgáltatásait, valamint erősítette a légi és közúti hálózatát. A tuniszi járat indítását megelőzően a TNT új légijáratokat indított Máltára, Velencébe, Tel Avivba és Hannoverbe is, a közúti hálózatát pedig tovább fejlesztette Törökország, illetve a Balkán irányába.
(logsped)

2015.08.10.