Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébTNT közvetlen járatot indít Hongkongba

Kapcsolódó oldal:  A TNT közvetlen járatot indít Hongkongba

A Convergence Capital fejlesztéseként megvalósuló citypoint9 projekt városi logisztikai igényekre kínál folyamatosan bővülő megoldást az üzleti szféra számára.

A TNT rendszeres légijáratot indít Hongkongba, ezzel növeli szállítási kapacitását Kína és Európa között, és így megerősíti jelenlétét a térségben. Szeptembertől egy Boeing 747-400 ERF teherszállító repülő áll üzembe Liege és a dél-kínai metropolisz között, folyamatos kapcsolatot hozva létre a TNT legfőbb európai elosztóközpontja, a vállalat egyedülálló európai légi és közúti hálózata valamint Délkelet-Ázsia között. Az új járat lerövidíti a tranzit időt, a küldemények szabályozott, jól átlátható mozgását biztosítja a két kontinens között.

Boeing 747-400 ERF


Az új hongkongi járat beindításával a TNT tovább építi a feltörekvő ázsiai piacon való jelenlétét. Hongkong azért fontos állomás, mert innen nemcsak Kína déli területeit, de a közeli országokat: Vietnamot, Thaiföldet, Tajvant és a Fülöp-szigeteket is ki lehet szolgálni.

"Az új járattal kiegészült légi és meglévő közúti hálózatainkkal stabil kapcsolatot létesítünk a két földrész között. Különösen a high-tech iparágakban, az elektronika, a telekommunikáció és a divat világában érdekelt ügyfeleink számára jelent nagy előnyt, hogy közvetlen és gyors szállítási összeköttetést hozunk létre Hongkonggal. Mindez nagyban segíti őket hatékonyságuk, és ezzel versenyképességük növelésében" - mondta ifj. Járosi Márton, a TNT Express Worldwide Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A 110 tonnás Boeing 747-400 ERF a működtetési költségek és a rakodókapacitás tekintetében az egyik leghatékonyabban működő repülőgép a szállítási iparágban. A TNT 2007-ben indította első járatát Sanghajba, amely Szingapúr érintésével közlekedik a kínai városba.
(logsped)
2009.09.24.