Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébTNT: heti öt járat indul Moszkvába

Kapcsolódó oldal:  TNT: heti öt járat indul Moszkvába

A TNT mostantól már hetente öt alkalommal indít légijáratot Liege-i központi átrakóhelyéről Varsón keresztül Moszkvába.

Az új útvonalon a vállalat egy 16 tonna kapacitású Boeing 737-300 típusú teherszállító repülőgépe közlekedik, amely megbízható és gyors szállítást nyújt az időérzékeny küldeményekhez. Ennek - az elektronikai-, gépjármű- és más "just-in-time" szállítási igénnyel rendelkező iparágak mellett - igen nagy jelentősége van az egészségipar számára, hiszen a biológiai minták esetében létkérdés, hogy azok órára pontosan érkezzenek meg a vizsgálati laboratóriumokba.

Boeing 737-300 TNT


Moszkva stratégiai célpont a TNT számára, a vállalat a most bevezetett rendszeres légi kapcsolattól piaci jelenlétének általános bővülése mellett egészségügyi és gyógyszeripari szállítóként megszerzett kompetenciájának további erősödését várja. A DSM Group piackutató intézet felmérése szerint a 17 milliárd dolláros orosz gyógyszerpiac idén további 11 százalékkal bővülhet, hiszen az ország népessége és gyógyszerfogyasztása igen lendületesen növekszik.

A TNT egyre több biológiai mintát szállít Oroszországból a világ különböző pontjain lévő laboratóriumokba. "Saját légi hálózatunkat használva garantálni tudjuk ezeknek az időérzékeny küldeményeknek a megfelelő, szakszerű módon történő kezelését és háztól házig szállítását" - mondta ifj. Járosi Márton, a TNT Express Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A TNT az elmúlt években folyamatosan erősítette jelenlétét Oroszországban. Rendszeresen indítottak újabb és újabb helyi és nemzetközi szolgáltatásokat az egyre bővülő orosz piac különböző szegmenseiben tevékenykedő ügyfeleik részére. A TNT, a két kontinensre kiterjedő, hatalmas országban 800 munkatársat foglalkoztat, 13 átrakóközponttal és 35 irodával rendelkezik. (logsped)

2010.06.15.