Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A TNT fejleszti törökországi és koszovói közúti hálózatát

A TNT az év elején napi rendszerességűre sűrítette közúti szolgáltatását Isztambulba.

A fejlesztést a Törökország és Európa között megnövekedett kereskedelmi kapcsolatok indokolták. Az új útvonal Isztambult Szófiával, valamint a TNT kiterjedt közúti hálózatának köszönhetően egész Európával összeköti. A TNT jelenleg az egyetlen expressz szállító vállalat, amely rendszeres közúti járattal rendelkezik Isztambul és Európa között, ezáltal gazdaságos és megbízható lehetőséget nyújt a kevésbé sürgős küldeményeket feladó ügyfelek számára is.

A tranzitidő Isztambul és Európa fő üzleti központjai között négy és hét nap között változik távolságtól és célállomástól függően. Törökországban a TNT huszonhat elosztóközpontból és raktárból álló hálózatot valamint 328 járműből álló flottát üzemeltet, amely Isztambult olyan nagyvárosokkal kapcsolja össze, mint Ankara, Izmir, Adana és Bursa. Az új, napi rendszerességű szolgáltatás kiegészíti a TNT eddigi légi szolgáltatását a török fővárosba. Törökország rendkívül fontos piac lett Európában: GDP-je 2010 óta évi átlagban hat százalékkal nőtt, s az ország az EU első számú kereskedelmi partnere.A törökországi fejlesztés mellett a TNT - kiterjesztve dél-kelet európai hálózatát - elindította heti kétszeri közúti járatát Szófia és Koszovó fővárosa, Pristina között. A szolgáltatással a TNT lehetővé tette ügyfeleinek 500 kilogramm súlyhatárig raklapos küldemények, illetve csomagok egy munkanapos szállítását Koszovóba.

A közúti szolgáltatások folyamatos fejlesztése a vállalat központi stratégiájának része. A TNT célja, hogy növelje nemzetközi szolgáltatásainak minőségét egész Európában a hatékonyabb és gyorsabb közúti szállítás érdekében.


(logsped)

2015.03.17.