Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A TNT élelmiszersegélyt szállított Szomáliába

Kapcsolódó oldal:  A TNT élelmiszersegélyt szállított Szomáliába

A TNT Express, az ENSZ Világélelmezési programja keretében negyvenöt tonna élelmiszersegélyt szállított a szomáliai éhező gyerekek megsegítésére.

A TNT Express Boeing 767 gépe több mint háromezer doboz magas tápanyagtartalmú mogyorókrémet vitt az afrikai kontinensre. A most szállított élelmiszer előnye, hogy közvetlenül a dobozból is fogyasztható, az elkészítéséhez pedig nincs szükség vízre, amely a szárazság sújtotta Szomáliában nagyon fontos szempont. Egy zacskó, 92 grammos édes ízű krém 500 kalóriát tartalmaz. A napi ajánlott bevitel a segély részeként most szállított mogyoró alapú krémből 75 kcal/nap/kg vagy naponta egy zacskó egy 7 kilogrammos gyermek számára.

TNT Express Boeing 767


Az ENSZ Szomália öt régióját nyilvánította éhínség sújtotta területté, ahol a lakosság több mint 45 százalékának, 3,7 millió embernek van szüksége életmentő élelmiszersegélyekre. Az ENSZ Világélelmezési programja jelenleg 1,5 millió szomáliai számára biztosít élelmet az északi és a középső országrészben, valamint a fővárosban, Mogadishuban. Az éhínség által sújtott országrészeket folyamatosan próbálják elérni, azonban több mint kétmillió segítségre szoruló ember olyan területen él, amelyek biztonsági okokból egyelőre nem megközelíthetőek, miközben az alapvető gabonafélék ára rekord szintre nőtt. Az éhezők aránya Szomáliában a legmagasabb az egész világon. A déli országrészben például minden negyedik gyermek súlyosan alultáplált.

TNT Express Boeing 767


A TNT Express 2002 óta logisztikai partnere és szállítója a Világélelmezési programnak, amelynek keretében természetbeni támogatást nyújt a szervezetnek légi fuvarozás, raktározás és logisztikai tanácsadás formájában

TNT Express Boeing 767


TNT Express Boeing 767


TNT Express Boeing 767


(logsped)

2011.08.10.