Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébTNT vámkezelés

Kapcsolódó oldal:  A TNT-nél a vámkezelés felgyorsul

A magyar TNT márciustól megszerezte azt a vámhatósági tanúsítványt, amelynek segítségével gyorsabb vámügyintézésre számíthatnak a vállalat ügyfelei.

A hazai expressz szállító vállalat az Authorised Economic Operator (AEO), magyarul Engedélyezett Gazdálkodó tanúsítvánnyal az eddigieknél kevesebb, gyorsabb és egyszerűbb ellenőrzésre számíthat nemzetközi küldeményei esetében. Mindez végső soron az ügyfelek érdekeit szolgálja, hiszen az EU-n kívülről érkező csomagok kevesebbet vesztegelnek a vámügyintézésen, így előbb kiszállíthatóak.

"Az AEO-tanúsítvány megszerzése fontos lépés volt a TNT számára, hiszen ezzel még hatékonyabban tudunk eleget tenni ügyfeleink igényeinek. A vállalat számára külön öröm, hogy a vámhatóság által támasztott magas szintű, szigorú követelményeknek maradéktalanul megfeleltünk, anélkül, hogy változtatni kellett volna saját eddigi gyakorlatunkon" - emelte ki ifj. Járosi Márton, a TNT Express Worldwide Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az auditálási folyamat során a vámhatóság a teljes vállalatot átvizsgálta, különös tekintettel a küldeményfeldolgozási, biztonsági, pénzügyi és vámeljárási területekre. A folyamat eredményeként a TNT megkapta mind a vámjogi egyszerűsítésekre, mind pedig a biztonsági előírásokra vonatkozó minősítést. Ennek birtokában a vállalat küldeményeit hatékonyabban, gyorsabban tudják vámkezelni, mélyreható vizsgálatokra csak ritkán kerül sor, ezzel lényegesen leegyszerűsödik a vámügyintézés. (logsped)
2009.03.23