LogSped  
  LogSped LOGISZTIKA, SZÁLLÍTMÁNYOZÁS és FUVAROZÁS

FŐOLDAL
   Logisztika
    Logisztika
    Agrárlogisztika
    Inverzlogisztika
    Raktározás
    Anyagmozgatás,
    Csomagolás
    Logisztikai Szolgáltató  
    Központok
    Ipari Parkok
   Spedició, Fuvarozás
    Szállítmányozás  
    Szállítás, Fuvarozás
    Kombinált fuvarozás
    Expressz fuvarozás
    Fuvarbörze
    Fuvarbörze kínálat
    Közúti Érdekképviselet
   eTudakozók
    eFuvarinfo
    eSzolgáltatás
   Térszerkezet
    Régiók
    Kistérségek
    Önkormányzatok
   Kapcsolódó területek
    Ingatlan
    Pályázat
    Biztosítás
    Vám
    GPS
   Közlekedés
    Vasút
    Vasúti járművek
    Közút
    Hajózás
    Repülés
   Információs társadalom
    Információs társadalom
    eÜgyintézés
   Vállalat
    Vállalatirányítás
    Virtuális Vállalat
    PR
    Marketing
    Reklám
    Call Center, CRM
    eKereskedelem
    Kereskedelmi hálózat
    Franchise
    Piacterek
    Állás
    Távmunka
    Oktatás
   Minőségbiztosítás
    Minőségbiztosítás
    ISO 9000
    QS 9000
    ISO 14000
    TQM
    HACCP
    CMM
    TÜV
   EU
    Európai unió
   Egyéb
      Linkgyűjtemény menü
      Rendezvények
      Archívum
      Oldaltérkép

Sztrájk

eTarget hirdetés Hirdessen Ön is itt  
Kapcsolódó oldal   Vasút  ->>>  Közút  ->>>

A MÁV meghosszabbítja a január havi vasúti bérletek érvényességét
A sztrájk miatt a MÁV-START meghosszabbítja a megváltott január havi vasúti bérletek érvényességét.  
(logsped)
2008.02.06

A Liga folytatná a nyomásgyakorlást
Liga Szakszervezetek pénteki rendkívüli kongresszusa megállapította, hogy az eddigi tiltakozó akciókkal nem sikerült eredményt elérni a társadalombiztosítás két ágában, ezért tovább kell folytatni a nyomásgyakorlást.  
(mfor)
2007.12.14

Mégsem sztrájkolnak a BKV-nál hétfőn
Megállapodott a BKV Zrt. vezetése és a négy sztrájkot hirdető szakszervezet - jelentette be a társaság vezérigazgatója pénteken Budapesten.  
(mfor)
2007.12.14

A december 17-én kezdődő sztrájkal kapcsolatos jegyek visszatérítése

A MÁV-START Zrt. a munkabeszüntetés miatt elhalasztott utazásokra szóló, előreváltott menet- és helyjegy árát a kezelési költség levonása nélkül téríti vissza, valamint más közforgalmú helyközi tömegközlekedési eszközt igénybevevő utasok részére költségtérítést biztosít az alábbiak szerint: • Amennyiben a várható vonatkésés miatt az utazás megkezdése előtt lemond az utazásról, a fizetett menetdíjat, IC/IP pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítjük. A sztrájk miatt elmaradó IC, IP vonatokra megváltott helyjegyek, pótjegyek árát kezelési költség levonása nélkül térítjük vissza.

 • A megvásárolt menetjegyek, IC/IP pótjegyek visszatérítése a sztrájkot megelőző nap 0.00 órától, a sztrájk lemondását követő 3. nap 24.00 órájáig igényelhető költségmentesen (kezelési költség nélkül). Ha a nemzetközi vonat elmaradása miatt mond le az utazásról, a Magyarországon váltott nemzetközi menetjegy árának és a helybiztosítási díj kezelési költség levonása nélküli visszatérítésére jogosult. Más vasút által kiállított menetjegyek árának visszatérítésére nincs lehetőség. Az ilyen jegyeket a kiadó vasút általi visszatérítéshez igazoltatni kell.

 • A sztrájk miatt a fel nem használt egy útra illetve menettérti útra érvényes menetjegyek visszatérítésén túlmenően a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területére 2007. december hónapra félhavi bérlettel, havibérlettel, vasutas félhavi bérlettel, vasutas bérlettel, tanuló félhavi bérlettel, tanuló bérlettel (továbbiakban bérlet) rendelkező - a sztrájk miatt - más közforgalmú helyközi tömegközlekedési eszközt igénybevevő utasok részére költségtérítést biztosítunk a sztrájk lemondását követő 7. nap 24.00 óráig.

  A költségtérítés lebonyolítására az alábbi előírások vonatkoznak:

  Amennyiben a bérlettel rendelkező utas, a sztrájk ideje alatt más tömegközlekedési vállalat közforgalmú helyközi közlekedési szolgáltatását (VOLÁN, HÉV, stb.) vette igénybe, részére a MÁV-START az átadott tömegközlekedési menetjegyek darabszámának megfelelő mennyiségű, a vasúti bérlet kilométer távolságával megegyező, dolgozók esetében teljesárú, tanulók esetében 50%-os, 2. kocsiosztályra szóló vasúti menetjegy árának megfelelő összeget térít meg. Egy utas naponta egy oda és egy vissza útra szóló menetjegy alapján igényelheti a költségtérítést.

  A sztrájk időszakában érvényes bérlettel nem rendelkező utasok részére költségtérítésre nincs lehetőség.

  Helyi tömegközlekedési menetjegy (pl. BKV jegy) alapján költségtérítésre nincs lehetőség.

  MÁV-START Zrt.
  Kommunikációs Igazgatóság

  (logsped)
  2007.12.14.

  A november 21-én, 06.00 és 12.00 óra közötti sztrájkal kapcsolatos jegyek visszatérítése

  A MÁV-START Zrt. a munkabeszüntetés miatt elhalasztott utazásokra szóló, előreváltott menet- és helyjegy árát a kezelési költség levonása nélkül téríti vissza. • Ha az utas a munkabeszüntetés miatt az utazás megkezdése előtt, november 21-én 00.00 órától kezdve, november 22-én 12.00 óráig úgy dönt, hogy lemond az utazásáról, az előre megváltott menet- és helyjegyek árát, valamint az IC/IP pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatéríti.

 • A sztrájk miatt elmaradó IC, IP vonatokra megváltott helyjegyek, pótjegyek árát levonás nélkül visszatéríti.

 • Az utas, aki a nemzetközi vonat elmaradása miatt mond le az utazásról, a Magyarországon váltott nemzetközi menetjegy ára és a helybiztosítási díj levonása nélküli visszatérítésére jogosult.

 • Más vasút által kiállított menetjegyek ára nem téríthető vissza. Az ilyen jegyeket a kiadó vasút általi visszatérítéshez igazolni kell.

 • A sztrájk időszaka alatt a menetdíj-visszatérítést azon pénztárainkban igényelhetik, melyeket nem érint a munkabeszüntetés.

 • Kezelési költség levonása nélkül a megvásárolt menetjegyek, IC/IP pótjegyek visszatérítése a sztrájkot megelőző nap 00.00 órától, a sztrájk lemondását követő 3. nap 24.00 órájáig igényelhető.
  (logsped)
  2007.11.20.

  Megtartják a szerdai vasutassztrájkot

  A vasutas szakszervezetek szerdán 6 óra és 8 óra között megtartják a kétórás országos sztrájkot - jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és Simon Dezső, a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten

  A vasutas szakszervezetek azért hirdették meg a munkabeszüntetést, mert a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium újabb vasútvonalak bezárását és a vonatforgalom korlátozását készíti elő.

  A szakszervezeti vezetők elmondták, hogy felmérésük szerint a tagság 90-100 százaléka hajlandó a munkát beszüntetni. Az elégséges szolgáltatásról kedd délután még tárgyalnak, de kevés esélyt látnak a megállapodásra, mert a vasúttársaság azt kéri, hogy minden vonat közlekedjen.

  A sajtótájékoztatón Simon Dezső, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke elmondta: kedd reggel a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium látszategyeztetést tartott, ami szerintük a nyilvánosságnak szólt.

  A VSZ elnöke úgy vélekedett, hogy az érdemi tárgyalás helyett a GKM érdemi levelezést ajánlott, mondván tegyék fel írásban a szakmai kérdéseiket, és arra majd válaszolnak. Megjegyezte: szakszervezetük április óta folyamatosan írásban kér tájékoztatást a mellékvonalakról, ezekre a levelekre nem kaptak választ.

  A VSZ elnöke úgy fogalmazott, hogy a GKM-é a felelősség, amiért szerdán 6-8 óra között a vonatok nem közlekednek.

  Gaskó István, a VDSZSZ elnöke szerint a kormányzat cinizmusa nem változott: a 38 vasúti vonalat felajánlotta az önkormányzatoknak üzemeltetésre, tudomásuk szerint azonban az önkormányzatok nem jelentkeztek ezeknek a vonalaknak a működtetésére. Utalt arra, hogy a parlament előtt lévő 2008. évi költségvetési törvénytervezetből is látszik, az önkormányzatok forráshiányosak, továbbá az önkormányzatok számára kevés időt és információt adtak a döntés meghozatalához.

  Gaskó István elmondta: az elégséges szolgáltatás eddigi tárgyalásán a MÁV azt kérte, hogy minden vonat közlekedjen. Ha nem születik megállapodás az elégséges szolgáltatásról, akkor az utasok nehéz helyzetbe kerülnek, mert nem lehet majd tudni, mely járatok indulnak, ezért a felelősség a MÁV-ot terheli.

  Gaskó István elmondta: ha a szerdai kétórás sztrájkjuk nem ér el eredményt, és nem indul érdemi tárgyalás a vasútvonalakról, akkor további munkabeszüntetésekre lehet számítani.

  Kérdésre válaszolva Gaskó István elmondta, hogy az elégséges szolgáltatás hiánya esetén is biztosítják a fűtést, az utastájékoztatást, az élet- és vagyonbiztonságot.

  A tájékoztatón elhangzott: a két szakszervezetnek több mint 20 ezer tagja van, ők adják a vasutas dolgozók 80 százalékát. (logsped)
  2007.11.07.

    Hírlevél kérés  

  LogSped
  Tel.: 06/62/314-692, 06/62/449-783
  Mobil: 06/30/380-7333
  E-mail:logsped@logsped.hu
  Copyright © LogSped