Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Szeptembertől változik a pesti közösségi közlekedés

Változik a közösségi közlekedés menetrendje Budapesten szeptemberben, hétfőtől a tanítási időszakban érvényes rend szerint közlekednek a járatok, s új buszjáratot is indít a Budapesti Közlekedési Központ. Összesen 110 vonalon lép életbe valamilyen változás. (MTI)

A BKK szombati, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint sűrűbben közlekednek a járatok elsősorban a reggeli és a délutáni csúcsidőben. Már vasárnaptól ismét teljes vonalán közlekedik a 28-as villamos, amely az 1-es járat meghosszabbítása miatt járt rövidebb szakaszon. A 28A járatot beolvasztották a 28-asba, így a Blaha Lujza tér és a Kozma utcai izraelita temető között közlekedik.

Új buszjáratot indít a BKK 154-es jelzéssel Újbudán, a Gazdagréti tér és a Neumann János utca között, amelynek útvonala nagyrészt azonos a 153-aséval, de csak hétköznap 6 és 20 óra között közlekedik, 20-30 percenként, a 153-as busszal összehangolva. Az új járaton első ajtós felszállási rend lesz érvényben.


Kép: Kojnok Jenő


A 4-es metró elindulása miatt megváltozott utazási szokásokra hivatkozva a BKK módosítja a Rákóczi úti buszok menetrendjét is: a 7E sűrűbben, a többi járat viszont ritkábban közlekedik majd, a dél-budai villamosokon a 18-as és a 49-es járat 7-8, a 19-es 15, a 47-es pedig 3-4 percenként indul, a 41-es villamos a reggeli csúcsidőben 7-8 percenként jár majd.

További változás, hogy az Újpesten közlekedő 147-es, 220-as, valamint a József Attila-lakótelepet kiszolgáló 181-es és 281-es járaton csak alacsonypadlós buszok közlekednek szeptembertől, a Budaörsre közlekedő 40-es és 240E járaton a csúcsidőben nem lesz első ajtós felszállás, a 26-os busznál, a D11-es, D12-es és D13-as hajóknál pedig életbe lép a tavaszi-őszi idénymenetrend. A BKK kitért az 1-es és 3-as villamosvonal felújítására is, mint írták, a 3-as villamosok vasárnap az Újpalota, Erdőkerülő utca és az Ecseri út közötti szakaszon már elindulnak, ezzel együtt változik a pótlóbuszok menetrendje is. Az 1-es villamosok várhatóan szeptember 7-étől közlekednek a Puskás Ferenc stadion és a Közvágóhíd között.
(logsped)

További információk:


2014.08.30.