Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Változnak a START-kártyával foglalkoztatott után fizetendő közterhek mértéke

Kapcsolódó oldal:
  


Változnak a START-kártyával foglalkoztatott után fizetendő közterhek mértéke

2009 július 1-jétől a munkaadót - a tételes egészségügyi hozzájárulás, a munkaadói járulék és a társadalombiztosítási járulék együttes összege helyett - a foglalkoztatás első évében a bruttó munkabér 10 százalékának, második évében 20 százalékának megfelelő fizetési kötelezettség terheli - hívja fel a figyelmet az APEH a honlapján közzétett tájékoztatóban.

Az érvényes START EXTRA kártyával rendelkező személyt foglalkoztató munkaadó mentesül a tételes egészségügyi hozzájárulás megfizetése alól; a foglalkoztatás első évében nem kell megfizetnie a munkaadói járulékot, valamint a társadalombiztosítási járulékot. A foglalkoztatás második évében pedig a munkaadói járulék, valamint a társadalombiztosítási járulék együttes összege helyett a bruttó munkabér 10 százalékának megfelelő járulékfizetési kötelezettség terheli.

Ha az érvényes START EXTRA kártyával rendelkező, rendelkezésre állási támogatásra jogosult álláskereső lakóhelye a gazdasági, infrastrukturális, társadalmi, szociális, foglalkoztatási szempontból legkedvezőtlenebb helyzetű kistérségben vagy településen van, a munkaadó - a jogszabályban meghatározott egyéb feltételek fennállása esetén - továbbra is változatlan formában jogosult a kedvezmények igénybevételére.

A kedvezmény a munkaadót a START EXTRA kártya érvényességi idejének lejártától függetlenül illeti meg. A rendelkezéseket a törvény hatályba lépésének napját megelőzően kiváltott START, START PLUSZ vagy START EXTRA kártyával rendelkező személyek foglalkoztatása esetén is alkalmazni kell a foglalkoztatásnak a törvény hatálybalépését követő időtartamára. (APEH)
2009.07.15.