Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A South Base projekt Dunaharaszti első bérlője a Halton Clean Air

Kapcsolódó oldal:  A South Base projekt Dunaharaszti első bérlője a Halton Clean Air

A Halton Clean Air finn hátterű beltéri levegőszűrő berendezések gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég, aki a projekt területén található "A" épület ( közel 5 000 m2) teljes területét bérelte ki egy hosszú távú bérlet keretében.

A légtechnikai szabályzó elemek bizonyos szegmensek (irodaházak, szállodák, egészségügyi intézmények, bevásárló- és szórakoztató központok, repülőterek és ipari gyártó cégek) részére történő gyártása mellett a vállalat a közép- és kelet-európai régió ügyfelei számára személyre szabott beltéri légtechnikai megoldásokat, gyorsabb kiszolgálást kínál majd - állítja Tomasz Palka, a Halton Indoors üzletág regionális igazgatója.

Új termékek bevezetése és az értékesítési csapat bővítése ügyfeleink gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálását teszi lehetővé. A fejlesztés eredményeként a Halton vezető légtechnikai beszállítóként jelenik meg a piacon - mondja Tuomas Qvick, a Halton Clean Air ügyvezető igazgatója.

A South Base egy magas színvonalú új építésű raktár és iroda komplexum összesen 16 000 m2 bérbe adó területtel, mely a Dunaharaszti Északi Ipari Parkban az 51-es út és az M0 találkozásánál helyezkedik el. Ezt a projektet - a parkon belül - 3 másik fázis előzte meg, mely keretében összesen 38 000 m2 raktár és iroda terület került megépítésre olyan cégek számára, mint a Gebrüder Weiss /Hungaroweiss és a Törley/ Henkell & Söhnlein.

A projekt tulajdonosa az osztrák hátterű IPD csoport (www.innovationpark.biz). Az IPD Csoport 16 éve kezdte meg üzleti tevékenységét Magyarországon és jelentős számú hasonló ipari- és irodafejlesztést tudhat maga mögött Budapest és közvetlen vonzáskörzetében (XXII. Nagytétény, XV. Késmárk utca, Biatorbágy stb.). A hazánkra jellemző nehéz gazdasági helyzet ellenére az IPD 15 000 m2 területet adott bérbe 2010. első felében (beleértve ezt a tranzakciót is). 2007 óta az IPD aktív piaci szereplő Bosznia - Hercegovinában is, jelenleg egy bevásárlóközpontot épít Szarajevóban. "Az IPD csoport és a Colliers International sikeres együttműködése több mint 10 éves múltra tekint vissza, mely időszak alatt a két cég mintegy 30. 000 m2 bérleti tranzakció megkötésében közreműködött (beleértve a mostanit is), mely tény nagyban befolyásolta azt, hogy a South Base projekt kizárólagos képviseletét a Colliers nyerte el" mondta el Pusztai Andrea a Colliers International ipari ingatlan üzletág társigazgatója. Ezzel a bérleti tranzakcióval a projekt telítettsége meghaladja a 30%-ot és a folyamatos aktív marketing és párhuzamosan folytatott komoly tárgyalások további sikeres bérleti tranzakciót eredményezhetnek az év hátralévő részében. Jelen bérleti tranzakcióban a Colliers mellett a Grifton ingatlan tanácsadó cég is közreműködött (logsped)

2010.11.03.