Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Sokan sms-ben kérik adóbevallási tervezetük postázását

Sokan sms-ben kérik a NAV-tól, hogy postázza ki adóbevallási tervezetüket. Akinek nincs ügyfélkapuja, március 16-ig még kérheti a postázást. Az ügyfélkapuval rendelkezők pedig március 15-től online elérhetik szja-bevallási tervezetüket, akár okostelefonon is. (112press)

Akinek még nincs ügyfélkapuja, érdemes nyitnia, mert ügyfélkapuval már 2017. március 15-től megtekintheti, szükség esetén online kiegészítheti, módosíthatja a NAV által készített adóbevallási tervezetét. Az ügyfélkapu regisztrációhoz - ami mindössze néhány percig tart és a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain is elvégezhető - személyazonosító igazolványra és érvényes e-mail címre van szükség.

Az ügyfélkapuval nem rendelkezők bevallási tervezetük postai megküldését 2017. március 16-ig kérhetik adóazonosító jelük és születési dátumuk feltüntetésével a NAV honlapján, sms-ben, írásban, formanyomtatványon, telefonon vagy személyesen. Az sms-t a 06-70/717-7878-as számra kell küldeni. Az üzenetben az adatokat szóközzel elválasztva kell megadni a következő sorrendben: SZJA adóazonosító jel születési dátum pontok nélkül (ééééhhnn) pl. SZJA 8888888888 19800101

Mivel a törvényben meghatározott határidő munkaszüneti napra, március 15-ére esik, ezért még egy napot nyernek az adózók, vagyis még március 16-án is jelezhetik, ha kérik a bevallási tervezetük postázását. A beérkezett igénylések alapján az ügyfélkapuval nem rendelkezők az adóbevallási tervezetet 2017. május 2-ig kapják meg postán. Március 16-a után a postai megküldés már nem kérhető, a tervezetet papír alapon már csak személyesen az ügyfélszolgálatokon lehet kérni.

Vas megyében eddig 12 ezren kérték a NAV-tól, hogy postázza ki bevallási tervezetüket. A legnépszerűbb benyújtási mód az sms, a kérelmek több mint fele így érkezett be. A NAV honlapján elérhető webes űrlapon, valamint a személyesen benyújtott kérelmek aránya húsz-húsz százalék. Az igénylők mindössze két százaléka küldte be postán a nyomtatványt. Fontos, hogy mindenki nézze meg a NAV által készített tervezetet ügyfélkapun vagy kérje annak postai megküldését, mivel az állampolgárok felelőssége, hogy a bevallásban minden jövedelmük pontosan szerepeljen
(logsped)

További információk:2017.03.08.