Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Sármelléki FlyBalaton repülőtér

Kapcsolódó oldal:
  


Megszületett a megállapodás a sármelléki repülőtér üzemeltetéséről, így várhatóan 2010 áprilistól újraindul a Fly Balaton repülőtér.   
(NG)
2010.01.14.
A sármelléki FlyBalaton repülőtér újra megnyílik

A Lufthansa menetrend szerinti járatának újbóli érkezésével részlegesen ismét megnyílik a jövő héten a sármelléki FlyBalaton repülőtér, de sem a Ryanairrel, sem a Germanwingsszel nem fejeződtek be a tárgyalások - közölte a légibázist üzemeltető Cape Clear Aviation kommunikációs ügynökségének vezetője.

Sármelléki FlyBalaton repülőtér


Kiss Antal elmondta: a Lufthansa menetrend szerinti járatai április 4-től hetente egyszer közlekednek Frankfurtba, Düsseldorfba és Hamburgba, majd április végétől a Hamburg International járatai is újból jönnek heti-kétheti rendszerességgel Lipcséből és Drezdából.

A Ryanair ősszel azzal függesztette fel sármelléki járatainak közlekedtetését, hogy március végén újraindítja gépeit a Balatonhoz, de a menetrendben nem szerepel a londoni célpont, sem a Germanwingsnek az elmúlt két évben indított járatai. Kiss Antal ennek kapcsán annyit közölt, hogy még folynak a tárgyalások mindkét légitársasággal.

A korábbi dolgozók újbóli foglalkoztatására vonatkozóan hozzátette: "megfelelő létszámmal és szakértelemmel rendelkező személyzet van a repülőtéren". Arra a kérdésre, hogy a sármelléki légibázist üzemeltető cég tulajdonosai és korábbi menedzsmentje közötti pénzügy viták lezárultak-e, a kommunikációs vezető azt mondta: "új menedzsment van és megnyitott a repülőtér, ami nyilván beszédes dolog". A reptér korábbi vezetőivel kapcsolatban úgy fogalmazott, "a leváltásuk tényként kezelendő".

A sármelléki repülőteret négy éve üzemeltető Cape Clear Aviation tavaly október végén jelentette be, hogy - eddig működése során először - ideiglenesen bezárja a téli időszakra a FlyBalaton repülőteret. Indoklásként elhangzott: legnagyobb partnere, a Ryanair az Európába begyűrűző gazdasági válság hatásaira, az alacsony foglaltságra és a magas kerozinárakra hivatkozva törölte a téli menetrendből egyetlen, Balatonról induló londoni járatát.

Január elején lemondott a cég ügyvezetői posztjáról a tulajdonosként is szereplő Gubicza Ágoston, mert "a repülőtér jövőbeni eredményes üzemeltetéséhez szükséges többségi tulajdonosi döntések nem születtek meg 2008. december 31-ig". Január végén a többségi ír tulajdonosok közül Jonathan Moore-t választották meg a cég új ügyvezetőjének.

Februárban a DHL csomagszállító Zalaegerszeg mellé költöztette a másfél évvel korábban kialakított sármelléki cargóbázisát, ahonnan a kezdetekben még napi légijáratot is üzemeltetett a cég drezdai európai elosztóközpontjának irányába. (Meropol)

További információk:

Sármelléki FlyBalaton repülőtér 

2009.03.27.