Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Sárga taxik Hódmezővásárhelyen

A főváros után Hódmezővásárhelyen is sárga taxik lesznek 2016 január elsejétől. A járművek fóliázását a város fizeti. (DM)

A szeptemberi közgyűlés dönt a taxik sorsáról - mondta a Délmagyarország megkeresésére Hegedűs Zoltán, aki megerősítette információinkat: ha néhány nap múlva elfogadják az új rendeletet, akkor januártól Vásárhelyen is sárgák lesznek az utasszállítók.

Hódmezővásárhely alpolgármestere hozzátette, a rendelettervezet elkészült.

Szinte az léphet életbe Vásárhelyen is, amit az országos taxirendelet tartalmaz. Így a légkondi, a légzsák vagy a bankkártyaterminál kötelező lesz a vásárhelyi taxikban, amelyek a budapestihez hasonlóan sárga színt kapnak, de a pepita csík is ott virít majd az autókon.

A járművek oldalán a "minősített vásárhelyi taxi" felirat lesz olvasható, és természetesen a társaság is hirdetheti magát, így a neve és a telefonszáma is felkerülhet a kocsikra.

Más reklámok viszont kevesebb helyet kapnak majd, úgy tudják, csak az autó hátulját lehet hirdetésekre felhasználni. Az alpolgármester többször is egyeztetett már a városban működő 29 regisztrált taxissal. Vásárhelyen három társaság - Főnix, Volán, Party - működik, a politikus szerint mindhárom támogatta az egységesítést.
(logsped)

2015.09.01.