Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Ryanair jegy vétel

Kapcsolódó oldal:  Ryanair saját weboldalán lehet csak jegyet venni

Hétfőtől illegálisnak minősít minden olyan foglalást járataira a Ryanair ír fapados légitársaság, amelyet nem a cég saját weboldalán keresztül vettek az utazni vágyók, hanem más ügynökségeknél vagy internetes oldalon. Az új rendelkezés érvényes a Magyarországra készülő és innen induló utasok megvásárolt jegyeire is.

A cég szállítási feltételei között a weblapon a következő kitétel szerepel: a Ryanair járataira közvetlenül a vállalat internetes oldalán vagy a telefonos ügyfélszolgálatán keresztül lehet jegyet venni. A harmadik fél (más weblapok vagy ügynökök) segítségével készített foglalás további figyelmeztetés nélkül törölhető, a jegyár visszatérítése nélkül.

Európában gyakran a legolcsóbb repülőjegyeket a népszerű ár-összehasonlító oldalak ajánlják. Az ír társaság azonban ezentúl csak a ryanair.com oldalon keresztül megvásárolt jegyeket fogadja el.

A brit fogyasztóvédelmi szervezetek és utazási irodák élesen bírálják a "megdöbbentő" döntést, mivel az hetente több ezer utazót is érinthet.

Becslések szerint "harmadik fél" adja el a Ryainair jegyeinek fél százalékát, azaz napi ezer jegyet.

Mint a cég szóvivője, Howard Millar elmondta, a repülőtársaság beperel ugyan néhány weboldalt, de a jegyek törlése látszik a leghatékonyabb módszernek a szerintük "törvénytelen" gyakorlat beszüntetésére. (hírszerző)
2008.08.11.