Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Reálhozam 2011 augusztus 31-ig

Kapcsolódó oldal:  



Reálhozam 2011 augusztus 31-ig

legkésőbb 2011 augusztus 31-éig megkapják a tagdíj-kiegészítést és a reálhozamot azok a volt magánpénztári tagok, akik visszaléptek az állami társadalombiztosítási rendszerbe.

a Magyar Közlöny 57 számában megjelent a kormányrendelet, tartalmazza a magán-nyugdíjpénztári kifizetések pontos forgatókönyvét.

- A magánnyugdíjpénztár a visszalépő tagi kifizetéseket a tag nyilatkozatának megfelelően, a visszaigényelt összeg jóváírását követő 8 munkanapon belül, de legkésőbb 2011. augusztus 31-ig végzi el.

- A társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépő pénztártag részére a 2010. és 2011. évre vonatkozó számlaértesítőt a kifizetést követő 5 munkanapon belül, de legkésőbb 2011. augusztus 31-ig kell megküldeni.

Akik 2011 május 31-éig nem rendelkeztek a nekik járó tagi kifizetésekről, azoknak a lakcímükre küldik el a pénzt. Az át nem vett összegeket a nyugdíjkasszák 30 napon belül, de legkésőbb november 20-áig átutalják a Nyugdíjbiztosítási Alapnak a kormány rendelete szerint.

A visszalépők a tagdíj-kiegészítést és a reálhozamot felvehetik egy összegben, átutaltathatják önkéntes nyugdíjpénztárba, vagy kérhetik, hogy az összeget írják jóvá az állami nyugdíjbiztosítási alapban vezetendő egyéni számlájukon.

A rendelkezésre álló információk szerint a volt tagok 95-96 százaléka készpénzben szeretné a reálhozamát felvenni. (MR)

További információk:



2011.06.04.