Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébRail Cargo Austria

Kapcsolódó oldal:  A budapesti Vasúttörténeti Parkban ma ünnepélyes külsőségek között bemutatták a Rail Cargo Hungaria Zrt. logójával díszített V63-as mozdonyt, amely a következő egy évben tehervonatokat vontat Magyarország vasúti hálózatán.
(logsped)
2016.02.09.

A Rail Cargo Group tehervonata a Siemens Vectron mozdony vontatásában sikeresen teljesítette közel 650 km hosszú délkelet-európai próbaútját.
(logsped)
2015.06.17.

MÁV Cargo: az osztrákok felülvizsgálják az üzletet

A MÁV Cargót megvásárló Rail Cargo Austria (RCA) vélhetően ma már nem fizetne olyan jelentős összeget a teherfuvarozó cégért, mint amennyi a szerződésben szerepel - írja szakmai körökre hivatkozva szombati lapszámában a Magyar Hírlap.

Egy angol vasúti szaklap szerint a MÁV Cargo privatizációja a remélt 102 milliárd forint helyett ténylegesen csak hatvanmilliárd forint bevételt hoz. Bár a MÁV-nak nagyon sokat jelenthetne a tavaly év végén értékesített árufuvarozó társaságért ígért pénz, egyelőre az is bizonytalan, hogy a remélt összeghez hozzájut-e, és ez nemcsak azért van így mert az Európai Unió hivatalos intézményei versenyügyi szempontból vizsgálják az adásvételt. Utóbbi az év végéig is eltarthat, a MÁV ezt követően számíthatna a 102,5 milliárd forintos bevételre.

A Magyar Hírlap értesülése szerint az ÖBB-nél felülvizsgálják a szerződést. Azt viszont nem tudnák megtenni, hogy kevesebb pénzt fizetnek a MÁV Cargo száz százalékáért, ebben az esetben ugyanis új eljárást kellene indítani. Az viszont könnyen elképzelhető, hogy az RCA és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. alkotta konzorcium nem a MÁV Cargo százszázalékos tulajdonát, csak bizonyos üzletrészeit vásárolja meg. Versenypiaci szempontból az EU illetékes hatóságai ezt egyenesen kezdeményezhetik is.
(logsped)

2008.09.08..