Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Nulla százalék a Diákhitel2 kamata

A Kormány döntése értelmében a Diákhitel2 kamata 2017. október 1-jétől 0%-ra csökken. Az első hiteligénylési határidőt a Diákhitel Központ meghosszabbítja, ami így szeptember 30-áig tart.

Fontos tudnivaló a diákhiteleseknek: a Diákhitel2 kamata 2017. október 1-jétől 0%-ra csökken. A Kormány a támogatás mértékét a teljes kamatra kiterjeszti, így a hitelfelvevőknek nem kell a már felvett kölcsönük növekedésével számolniuk. A bejelentés erősíti azt a termék bevezetésekor megfogalmazott alapelvet, amely a Diákhitelt a jövőbe és a tudásba való befektetésként kezeli. A 0%-os Diákhitel2 felvétele ezzel a változással egyfajta kamatmentes részletre történő tanulásként fogható fel.

A Kabinet döntése kedvező mind a hitelfelvétel előtt álló, mind a hitelfelvételi, mind a törlesztési szakaszban lévő diákhitelesek számára. A még hitelfelvétel előtt állók a kölcsön könnyű tervezhetősége okán könnyebben tudják meghozni döntésüket a hitelfelvételről. A folyósítási szakaszban lévő ügyfelek végzéskor fennálló tartozását, a törlesztő szakaszban lévő ügyfelek meglévő hitelállományát 2017 október elsejét követően kamat nem növeli. A jövedelemarányos törlesztés miatt a futamidő is jócskán lerövidülhet. A már fennálló hitelszerződésekre, 2017. október 1-jétől további kamat szintén nem kerül felszámításra.

A Diákhitel Központ az első hiteligénylési határidőt szeptember 30-áig hosszabbítja meg, így a hitelfelvételi döntésükben bizonytalan hallgatók számára is megnyílik a lehetőség a Diákhitel2 igénylésére. A szeptember 30-ig beérkezett új Diákhitel2 kérelmeket a Társaság ezen időpontig befogadja az arra jogosult hallgatóktól. A már megkötött hitelszerződéssel rendelkező diákhiteleseknek a fenti változással kapcsolatban tennivalójuk nincsen.
(logsped)

2017.09.20.