Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébMohács Kikötő


Kikötők cégadat,  új keresés Név:
Mohácsi Dunai határkikötő
Rövid név:
Mohácsi Dunai határkikötő
Üzemeltető:
MOHÁCSI VÁROSGAZDÁLKODÁSI és RÉVHAJÓZÁSI (MVR) KFT.
Cím:
7700 Mohács, Szabadság u. 17.
Megye
Baranya
Telefon:
06-69/305-183; 06-69/305-184
Fax:
06-69/305-182
Tel/Fax:
 
Mobil:
 
Vezető:
 
Beosztás
 
Telefon:
Mobil:
06-69/305-182
E-mail:
Honlap:
Tevékenység:
Szolgáltatások

Név:
Bóly Zrt. Dunai Kikötő
Rövid név:
Bóly Zrt. Dunai Kikötő
Cím:
7700 Mohács, Budapesti országút 52.
Megye
Baranya
Telefon:
 
Fax:
 
Tel/Fax:
 
Mobil:
 
Vezető:
Sajnovics Tamás
Beosztás
 
Telefon:
Mobil:
06 20/ 411-25-94
E-mail:
Honlap:

Tevékenység:

Szolgáltatások

Uszályok ki- és berakása
A modern szellőztetéses rendszerű fémsilók 28.000 tonna magáru fogadását biztosítják. Ömlesztett és zsákos áru tárolására közel 10.000 tonna befogadóképességű, padozatos, fedett tárolótérrel rendelkeznek.

Korszerű tisztító, tároló- és anyagmozgató berendezések garantálják az áru minőségének megóvását, a nagy teljesítményű fogadást és rakodást. A termékek minőségvizsgálatát jól felszerelt laboratóriumunkban végzik.

A kikötő közúti, vasúti és vízi úton történő áruszállításra egyaránt alkalmas, belső ipari úthálózattal és iparvágánnyal rendelkezik.
Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Kft.
7700 Mohács, Szent János utca 1.
Telefon (információ): (69) 311-129, 330-132;


Az új mohácsi kikötő hiánypótló beruházás, az Al-Dunán ugyanis ez lesz az egyetlen konténer és darabáru rakodására alkalmas kikötő. (Kossuth Rádió)
(logsped)
2016.02.16.
Határkikötőt avattak Mohácson

Átadták a mintegy 3 milliárd forintból épült, a schengeni követelményeknek megfelelő határkikötőt Mohácson pénteken.

Átadták a mintegy 3 milliárd forintból épült, a schengeni követelményeknek megfelelő határkikötőt Mohácson pénteken.Kende Gábor, a Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet igazgatója az avató ünnepségen elmondta: a határkikötő Magyarország legnagyobb, Schengen Alapból finanszírozott fejlesztése, amelynek révén biztosítható az Európai Unióba délről, vízi úton érkező teljes áruforgalom ellenőrzése és vámolása.

Szekó József, Mohács polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a beruházással Bécsből a Duna-parti magyar városba került a közösség déli vízi kapuja, amelynek révén újabb tőkeerős vállalkozások telepedhetnek meg Mohácson, fellendítve a helyi gazdasági életet. Az önkormányzat a határkikötőhöz közel logisztikai bázis és egy közforgalmú kikötő építését is tervezi.

A pénteken átadott határkikötő építésének előkészületei 2000-ben kezdődtek. A tendertervek 2003-ban, a kiviteli tervek 2005-ben készültek el, a közbeszerzési eljáráson nyertes SZEVIÉP Zrt. 2006 március végén vehette át a Mohács északi részén, a Duna jobb partján fekvő munkaterületet, amelyet az önkormányzat 20 évre térítésmentesen biztosít kikötő céljára.

A cég és alvállalkozói a közel 25 ezer négyzetméteres területen egy 2 ezer négyzetméteres szárazföldi főépületet, a hozzá tartozó irányítótornyot, valamint raktárt építettek, kialakították továbbá a kikötésre szolgáló partfalat, elhelyezték az úgynevezett segédlétesítményeket.

A kétszintes épületben a Határőrség, a Vám- és Pénzügyőrség és a Vízirendészet irodái kapnak helyet. A kikötőt az önkormányzati tulajdonú Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Kft. üzemeltetheti, amely a beruházásnak köszönhetően húsz-harminc embernek biztosít munkalehetőséget.

A kivitelezők összesen 15 ezer négyzetméter utat, parkolót, rakodóterületet és ehhez kapcsolódóan mintegy 700 méter csapadékvíz-elvezető rendszert építettek ki, egyebek mellett 200 méter gázvezetéket és ivóvízvezetéket, megközelítőleg 350 folyóméter szennyvízcsatornát fektettek le.

A vízi járművek határforgalmi ellenőrzése eddig a városközpont közelében, a vízállás függvényében használható úszóműves kikötőhelyen történt. A személyszállítás a jövőben is ott folyik majd, a teherforgalom azonban az új határkikötőre tevődik át. (mfor)

2007.10.08.