Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébMercedes buszok Kecskeméten

Kapcsolódó oldal:  Mercedes buszok Kecskeméten

2014 február 17-én kapcsolódnak be Kecskemét tömegközlekedésébe a Mercedes-Benz Citaro G BlueTec-Hybrids buszok. (MTI)

Február 15-éig mind a 25 busz megérkezik. Az európai uniós támogatással megvásárolt járművek négy vonalon kapcsolódnak be a közlekedésbe.

Zombor Gábor polgármester közölte: az önkormányzat megvásárolt egy 3 hektáros telket, amelyen közel egymilliárd forintból 54 busz befogadására alkalmas telephely épül.

A telephely tervdokumentációjának elkészítése nettó 19,6 millió forintba kerül, az engedélyezési eljárás február végéig befejeződik.

A tervek szerint, az év közepére mind a 25 busz üzembe áll.A projekt 5,9 milliárd forint uniós és hazai támogatásban részesült. Mintegy 4,2 milliárd forintba kerülnek az új autóbuszok, a fennmaradó összeg pedig a telephely kialakítására, intelligens utastájékoztató-rendszer kiépítésére nyújt fedezetet. A szükséges önerő alig öt százalék, így Kecskemét városnak a buszok egyenként alig 8 millió forintjába kerülnek.

A polgármester elmondta, hogy az önkormányzatnak májusig dönteni kell arról, hogy önálló közlekedési vállalatot alapít, vagy a jelenleg tömegközlekedést biztosító Kunság Volánnal köt szerződést, esetleg valakivel közösen végzi a buszok üzemeltetését. A tervek várhatóan a 2014. március 3-i határidőre elkészülnek.

Az uniós támogatással megvalósuló, Kecskemét és környezetének legnagyobb közlekedés-fejlesztési beruházása részeként új vasútállomás épül, valamint több száz személygépkocsit befogadó parkoló. (logsped)

2014.01.29.