Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Megyeri híd használatba vétele

Kapcsolódó oldal:  Szigetmonostor egyelőre nem adja hozzájárulását a Megyeri híd használatba vételéhez

Szigetmonostor önkormányzata egyelőre nem adja hozzájárulását az átadás előtt álló Megyeri híd használatba vételéhez, ám tárgyalási alapnak tekinti a megegyezéshez a közlekedési tárca alternatív ajánlatcsomagját. Annak esetleges elfogadása előtt azonban a település garanciát vár a tárcától ígérete betartására.

A Szentendrei-szigeten fekvő falunak a korábbi megállapodás szerint járna egy kisebb közúti híd, ami a két partot összeköti. Az M0-ás hídnak ugyanis nincs lejárója a szigetre, mert hatóságok környezetvédelmi megfontolásból megtiltották ennek építését.

A minisztérium ajánlatcsomagjában a meglévő komp korszerűsítése, egy gyalogos híd megépítése, a szigeten egy tűzoltó- és mentőállomás létesítése, valamint buszjárat kétóránkénti indítása szerepel.

A Megyeri-híd ügye a szigetmonostori megegyezés esetén is bizonytalan maradhat, mert a szomszédos Budakalász megtagadta hozzájárulását az átkelő használatba vételéhez.

Ennek oka, hogy az önkormányzat szerint a kormány többek közt ígéretet tett rá, hogy a forgalomnövekedés kompenzálására elkerülő utat építtet a környéken, ami nem valósult meg, ezért a község becsapottnak érzi magát. (uno)
2008.08.28.